Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Club América legyőzte a listavezetőt – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájának 14. fordulójában a rekordbajnok Club América a listavezető Monterrey-t fogadta vasárnapra virradóra…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) hétvégi fordulójának legnagyobb rangadóján szombatról vasárnapra virradóra a Club América 2-1-re legyőzte az éllovas Monterrey-t. A hazaiak rögtön rámenősen kezdték a mérkőzést, Andradának többször is bravúrra volt szüksége, hogy megóvja kapuját a góltól. Az első húsz perc végéhez közeledve a Rayados góllal fejezett be egy kontrát, miután Romo lövését Malagon védte, de a kipattanót a második hullámban érkező Maximiliano Meza gondolkodás nélkül a hálóba vágta. Tovább folytatta a rohamokat a hazai gárda, Andrada azonban bravúrral védte Zendejas közeli lövését. A 36. percben egy némileg ártalmatlan helyzetből kiegyenlítettek az América, miután egy mentést követően Andrada benntartotta a játékszert az alapvonalon belül, ám éppen az ellenfelet hozta ezzel helyzetbe, Diego Valdés pedig élt a kínálkozó lehetőséggel és az üres kapuba helyezett. Ezzel az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget. A második felvonás elején ismét a vendégek kerülhettek volna lépéselőnybe, Funes Mori közeli helyzeténél azonban Malagon kapus nagyot védett. A mezőnyjáték kiegyenlítetten, küzdelmesen alakult, mindkét oldalon lettek volna lehetőségek az előny megszerzésére. Ugyan az América továbbra is becsülettel próbálkozott, nem játszott annyira markáns fölényben, mint az első félidőben. Bő tíz perccel a vége előtt a hazaiak átvették a vezetést egy hosszú támadás végén, amikor Valdés juttatta el a labdát a frissen becserélt Federico Vinas elé, aki az ötös előteréből a hálóba sodorta a játékszert. Hirtelen a Rayadosnak lett sürgősebb, akik becsülettel próbálkoztak az egyenlítését, de többször kinyíltak, így az América akár újabb gólt szerezhetett volna. A rendes játékidő végén Vergara harcolt ki tizenegyest a vendégek javára, Malagon azonban hárította J. Rojas gyengén helyezett kísérletét. A hosszabbítás perceiben a játékvezető még kiállította Andradát, miután a kapus a kezdőkörben védett kézzel egy lövést, a helyére pedig vészkapus állt, de az eredmény már nem változott.

A listavezető Monterrey az első forduló után másodszor kapott ki a mostani idényben, de három fordulóval az alapszakasz vége előtt hat ponttal vezeti a bajnokságot a Deportivo Toluca előtt, míg a harmadik helyezett América hét pontra jött közelebb.

Club América – Monterrey 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Valdés (36.), Vinas (79.), ill. Meza (19.)
Kiállítva: ill. Andrada (90+8.)

 

A bajnokság aktuális állása