Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a játékvezető-küldésért felelős szervezet vezetője elismerte, büntetőt kellett volna adni a Brightonnal a Tottenham ellen

A korábbi játékvezető és az angol futball mérkőzésvezetőiért felelős testület jelenlegi vezetője, Howard Webb beismerte, hogy nem jól döntött Stuart Attwell játékvezető a Tottenham-Brighton bajnoki mérkőzésen, ami befolyásolhatta a találkozó eredményét is.

(Photo by Stephanie Meek – CameraSport via Getty Images)

A játékvezető-küldésért felelős angol szervezet (PGMOL) és annak vezetője, Howard Webb bocsánatot kért a Brighton & Hove Albion csapatától, miután nem kaptak meg egy büntetőt a Tottenham Hotspur elleni szombati, 2-1-es vereség alkalmával.

A Brighton egy elmaradt tizenegyes miatt reklamált a meccs második félidejében, amikor Pierre-Emile Hojbjerg odarúgott Kaoru Mitomának a tizenhatoson belül 1-1-es állásnál. Stuart Attwell játékvezető azonban nem foglalkozott a dühös vendégekkel és a VAR szobából sem szóltak oda, hogy vizsgálja felül a döntését. Nem sokkal később Harry Kane győztes gólt szerzett.

A Sirályok menedzserét, Roberto De Zerbit is feldühítette a döntés és azóta is párbeszédet folytat a játékvezetői szervezet vezetőjével, Howard Webb-bel, aki elismerte, hogy büntetőt kellett volna ítélni az esetért. Webb nagyobb elkötelezettséget és átláthatóságot ígért, miután a szezon elején elvállalta az elnöki pozíciót, azonban nem ez az első eset a szezonban, amikor bocsánatot kért a Brightontól egy-egy rossz játékvezetői döntés miatt, ami akár a csapat helyezését is érintheti a tabellán, így akár egy esetleges Bajnokok Ligája-indulást is. Ugyanez történt februárban, a Crystal Palace elleni bajnokin is, amikor Pervis Estupinan győztes gólját érvénytelenítették egy állítólagos les miatt, amiről Webb később elismerte, hogy „emberi hiba” vezetett a lesvonalak helytelen meghúzásához.

A Brighton jelenleg a hetedik helyen áll a Premier League tabelláján, 10 ponttal lemaradva a 4. helyről, azonban még van két elmaradt meccse. Jövő héten a Chelsea otthonában utaznak a Stamford Bridge-re.

A mérkőzésen egyébként még az eset előtt kiállították a Brighton, illetve a Tottenham menedzserét, De Zerbit és Cristian Stellinit is.