Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hiába vezetett két góllal az Arsenal, csak egy pontot tudtak elhozni a Liverpool otthonából! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 30. fordulóját a Liverpool és az Arsenal rangadója zárta.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Már az első perctől kezdve nagyon aktívan kezdtek a csapatok, a Liverpool pedig igyekezett többet birtokolni a labdát, hogy ezzel némileg vissza tudják fogni az Arsenal támadósorát. A 8. percben viszont az “Ágyúsoknak” sikerült áttörni a Pool védelmi vonalát! Saka indult meg a szélen, majd a passzkísérletét van Dijk próbálta meg elrúgni, a labda viszont pont Martinelli elé került, aki el tudta pöckölni a labdát Alisson mellett, 0-1! A 20. minutumban közel járt a Liverpool az egyenlítéshez, miután Fabinho kiugratásával Robertson tudott kilépni, de a skót védő lövése kevéssel elkerülte Ramsdale kapuját. Nem sokkal később viszont az Arsenal meg tudta duplázni az előnyét! Martinelli beadása után ugyanis Gabriel Jesust találta nagyon üresen, aki fejjel bevette a kaput, 0-2! A 33. percben a Liverpool majdnem meg tudta felezni a hátrányt, de Salah tőle nem megszokott módon nagyon elrontotta a befejezést Ramsdalelel szemben. A 42. percben viszont már nem hibázott az egyiptomi támadó! Jota beadásába Henderson tudta még beletenni a lábát, amire a hosszún Salah tudott lecsapni és közelről mattolta Ramsdalet, 1-2! 

A második félidőt nagyon aktívan kezdte a Liverpool, aminek igen gyorsan meg is lehetett volna az eredménye. Az 52. percben ugyanis egy beadás után Jota harcolt ki büntetőt, miután Holdingot látta szabálytalannak a játékvezető! A labda mögé Salah állt oda, aki viszont nem találta el a kaput! Az 57. minutumban gyorsan javíthatott volna az egyiptomi támadó, a lövését viszont hatalmas bravúrral védeni tudta Ramsdale! A 74. percben nagyon közel járt az Arsenal ahhoz, hogy ismét kétgólos előnyre tegyenek szert, de Martinelli beadásánál Robertson mentett hatalmasat, és megakadályozta Sakát a könnyű befejezésben. A 81. percben a Liverpool került közel ahhoz, hogy egyenlítsenek, ám Nunez ziccerét védeni tudta Ramsdale. A 87. percben viszont már az Arsenal kapusa is tehetetlen volt, miután Alexander-Arnold beadása után Firmino vette be fejjel a kaput, 2-2! A 95. minutumban ráadásul ismét Ramsdale hatalmas bravúrjára volt szükség, aki Salah Gabrielen megpattanó lövését tudta szögletre tolni, majd egy beívelés után a Konatéról kapu felé pattanó labdát is ki tudta tornászni a gólvonal elől az angol hálóőr, így megmentve egy pontot a csapatának!

Liverpool – Arsenal 2-2 (1-2)
Helyszín:
Anfield Road Vezette: P. Tierney
Gólszerzők:
Salah (42.), Firmino (87.) ill. Martinelli (8.), Jesus (28.)
Sárga lapok: van Dijk (31.), Alexander-Arnold (41.), Robertson (45+5.), Fabinho (55.) ill. White (23.), Xhaka (41.), Ramsdale (53.), Saka (84.)
Kiállítás:
ill.-

Liverpool: Alisson – Robertson, van Dijk, Konaté, Alexander-Arnold – Jones (Thiago 60.), Fabinho (Firmino 78.), Henderson – Jota (Nunez 60.), Gakpo, Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

Arsenal: Ramsdale – White, Holding, Gabriel, Zinchenko (Tierney 88.) – Xhaka, Partey, Ödegaard (Kiwior 80.) – Saka, Jesus (Trossard 80.), Martinelli Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei:

Szombat:
Manchester United – Everton 2-0
Aston Villa – Nottingham Forest 2-0
Brentford – Newcastle United 1-2
Fulham – West Ham United 0-1
Leicester City – Bournemouth 0-1
Tottenham – Brighton 2-1
Wolverhampton – Chelsea 1-0
Southampton – Manchester City 1-4

Vasárnap:
Leeds United – Crystal Palace 1-5
Liverpool – Arsenal 2-2

A bajnokság aktuális állása: