Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hazai pályán játszott döntetlent a Barcelona

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 28. fordulójának zárómérkőzésén egy katalán csörtét rendeztek, a Barcelona fogadta a Girona gárdáját.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Az első percekben mindkét oldalt akadt egy-egy gólszerzési lehetőség, előbb a vendégek szerezhettek volna vezetést, de Tsygankov kapásból elvétette a kaput, a hazaiaktól Lewandowski lőhetett ígéretes helyről, azonban fölé tekerte a lengyel a labdát. Ezt követően leginkább a mezőnyharcé volt a főszerep, a 36. minutumban Raphinha kapott remek labdát, viszont éles szögből kellett lőnie, így Gazzaniga hárítani tudta a brazil szélső próbálkozását. Az ebből következő szögletből kis híján gól született, Raphinha sarokrúgására Araújo érkezett a röviden és remekül is tette kapura a labdát az uruguayi, de Girona argentin kapusa még azelőtt kitudta paskolni a labdát a kapuból, hogy az teljes terjedelmével áthalad volna a gólvonalon. A szünetre ennek következtében 0-0-val vonulhattak a csapatok.

A második játékrész sem sikerült sokkal jobbra, mint az első a két katalán csapat közötti csörtén. A 47. percben Eric García érkezett teljesen üresen egy szögletre, azonban jócskán fölé fejelt. Az 55. minutumban volt a találkozó legnagyobb lehetősége, Taty Castellanos vihette egy az egyben Ter Stegenre a labdát, de az argentin támadó csúnyán elvétette a kaput. A Barcelona ugyan jött előre a győztes gólért, viszont a kapu előtt rendre nagyon rossz döntéseket hoztak, nem tudtak élni a kisebb lehetőségeikkel, nagyobbat pedig nem tudtak kialakítani, így 0-0-val zárult a mérkőzés. A gránátvörös-kékek ettől függetlenül is egy ponttal növelték előnyüket a bajnokságban a Real Madrid előtt, a Girona pedig maradt a 11. pozícióban.

Barcelona – Girona 0-0 (0-0)
Helyszín: Spotify Camp Nou (Barcelona), Vezette: A. Lahoz
Gól:
Sárga lap: Castellanos (32.), Stuani (77.)

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, E. García, Baldé – Roberto (Kessié 46.), Busquets, Gavi – Raphinha (Alba 75.), Lewandowski, Fati (Fati 68.). Vezetőedző: Xavi

Girona: Gazzaniga – A. Martínez, Bueno, D. López, J. Hernández – Romeu, Tsygankov (Riquelme 71.), I. Martín (Valery 85.), B. García (A. García 46.), Villa (Couto 60.)– Castellanos (Stuani 60.). Vezetőedző: Míchel

A La Liga 28. fordulójának eredményei:
Péntek:
Sevilla – Celta Vigo 2-2

Szombat:
Osasuna – Elche 2-1
Espanyol – Athletic Bilbao 1-2
Real Sociedad – Getafe 2-0
Real Madrid – Villarreal 2-3

Vasárnap:
Real Valladolid – Mallorca 3-3
Betis – Cádiz 0-2
Almería – Valencia 2-1
Rayo Vallecano – Atlético Madrid 0-2

Hétfő:
Barcelona – Girona 0-0

A bajnokság jelenlegi állása: