Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi elárulta, hogy kinek szurkol a Bajnokok Ligájában

A Bajnokok Ligája negyeddöntői előtt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is megosztotta gondolatait az egyik hazai lappal…

(Photo by Grzegorz Wajda/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Ripostnak adott interjújában elmondta, nem tartja meglepetésnek, hogy 17 év után újra három olasz csapat képviselteti magát a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában:

“Magyarországon is szokták mondani az emberekre, hogy kritikusak a futballal kapcsolatban. Ilyenkor el kell jönni Olaszországba, ami ott megy az hihetetlen. Miután nem sikerült az olaszoknak a világbajnokságra való kijutás, elképesztő sokat hallottam, hogy mennyire rossz az olasz válogatott, mennyire rosszak az olasz klubok stb., stb.. Most pedig három olasz csapat bent van a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában. Az olasz bajnokság még mindig az egyik legjobb Európában, a második-harmadik hely környékén lehet.”

“Ebben a szezonban a Napoli fantasztikus stílusú futballt mutat be. Talán azt is megkockáztatom, hogy a legjobbat Európában a Manchester City mellett. Hogy őszinte legyek, én a Napolinak fogok szurkolni a BL-ben már csak azért is, mert ha nem ezt mondom, akkor Olaszországban keresztre feszítenek” – mondta el az olasz klubok esélyeit illetően.

A szakember egy gondolat erejéig a magyar csapatok helyzetére is kitért: “Reménykedek abban, hogy a jövőben Magyarország is több olyan klubot tud felmutatni, amelyek képesek a nemzetközi szinten teljesíteni.”