Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az újabb elvesztett döntő után kirúgta edzőjét a Flamengo – HIVATALOS

A Flamengo elvesztette a riói állami bajnokság döntőjét a Fluminense ellen, melyet követően betelt a pohár a januárban kinevezett edző felé…

(Photo by Franklin Jacome/Getty Images)

A Flamengo a keddi napon menesztette posztjáról a január elseje óta vezetőedzőként tevékenykedő Vitor Pereirát.

A riói gárda tavaly novemberben még Dorival Júnior irányításával megnyerte a Libertadores-kupát, majd a most lapátra tett trénerrel kiesett a klubvilágbajnokságon, elvesztette a Recopa Sudamericanát, a riói állami bajnokságban pedig az alapszakaszt és a rájátszást sem tudta megnyerni, továbbá hatalmas meglepetésre vereséggel rajtolt az idei nemzetközi kupakiírásban.

Az 54 éves portugál szakember mindössze 18 mérkőzésen irányította a Flamengót, amely ebből tíz mérkőzést nyert meg és hetet vesztett el egy döntetlen mellett. Vitor Pereira hazájában korábban többek közt az FC Porto edzője is volt, Görögországban az Olympiakoszt, Törökországban a Fenerbahcét irányította, míg a Flamengo előtt Brazíliában a Corinthianst irányította 2022 végéig.

César Luis Merlo információi szerint a Fenert irányító Jorge Jesus és a legutóbb brazil szövetségi kapitányként tevékenykedő Tite mellett két argentin szakember, Gustavo Alfaro és Jorge Sampaoli lehet esélyes a megüresedett poszt betöltésére.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!