Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: hátrányból fordítva diadalmaskodott a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 5. fordulójában az FC DAC 1904 pénteken a Zólyombrézó együttesét fogadta…

 

Az FC DAC 1904 bár alaposan megszenvedett a három pontért, de hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Zólyombrézót hazai környezetben. Nem kezdődött jól a mérkőzés a szerdahelyiek számára, ugyanis a vendégek jókora meglepetésre már a harmadik percben vezetéshez jutottak Daniel Pavúk szöglet utáni fejesének köszönhetően. Villámgyorsan egyenlíthetett volna a DAC, azonban néhány perc múlva Kácer gólját les miatt érvénytelenítették. Az első félidő nagy részében a hazaiak támadtak többet, azonban a DAC meddő mezőnyfölényben futballozott, a kevés lövési kísérletet Andzouana próbálkozásai jelentették. Az első játékrész végeztével a vendégek voltak 1-0-s lépéselőnyben. A második félidőből mindössze öt perc telt el, amikor a Zólyombrézó tíz emberre fogyatkozott, Fasko egy könyöklése miatt kapta meg a második sárga lapját. Az emberelőnnyel hamar élni tudtak a szerdahelyiek, hiszen az 58. percben végre megtört a jég, amikor Andzouana újabb lövése után a kipattanót Milan Dimun pofozta be közelről a hálóba. Tovább rohamozott a hazai gárda és újabb tíz perccel később a vezetést is sikerült átvenni, amikor Kalmár előkészítéséből Milan Dimun kapásból lőtt a hálóba a tizenhatos vonaláról. A további hazai lehetőségek ellenére újabb gólt nem sikerült bevinni, de a DAC így is otthon tartotta a három pontot.

A Dunaszerdahely mindkét magyar légiósa, a gólpasszt jegyző Kalmár Zsolt, valamint Szánthó Regő egyaránt a 61. percben lépett pályára csereként.

A DAC a nyögvenyelős sikerrel feledteti az üldöző Slovan Bratislava elleni vereséget, amelyet így újra hat ponttal előzi meg az élen, azonban a pozsonyiak ebben a fordulóban még nem léptek pályára.

FC DAC 1904 – Zólyombrézó 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Dimun (58., 72.), ill. Pavúk (3.)
Kiállítva:ill. Fasko (50.)

 

A bajnokság aktuális állása