Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: döntetlenezett a Bayern, a Dortmund az utolsó pillanatban bukta a győzelmet emberelőnyben – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 28. fordulójában a Bayern München a Hoffenheimmel találkozott, és bár vezettek a bajorok, Kramaric jól helyezett szabadrúgása miatt csak egy pontot tudtak begyűjteni. Az RB Leipzig az Augsburgot fogadta, és egy szoros meccsen tudott győzni, ahol Werner két góllal és egy gólpasszal zárt. A Borussia Dortmund a Stuttgart vendége volt, és úgy tűnt, hogy simán megnyeri a mérkőzést, ám a végén emberhátrányban jött vissza a Stuttgart, ami az utolsó pillanatban egyenlített.

 (Photo by Adam Pretty/Getty Images)

Bayern München – Hoffenheim:

Az első félidőben hatalmas fölényben játszott a Bayern München, a Hoffenheimnek egyetlen próbálkozása sem volt a játékrészben. A bajorok a 17. percben meg is szerezték a vezetést, amikor Coman passzát követően Pavard tüzelt a hálóba. A 36. percben Gnabry indult meg a középpályáról a kapu irányába, majd hatalmas lövést eresztett el, de a labda elment a kapu bal oldala mellett. A fölény ellenére újabb gólt nem szerzett a szünetig a Bayern.

A második félidőben visszajött a Hoffenheim, és már az 55. percben veszélyeztetett, amikor Kaderabek gyűjtötte be a labdát, majd kapásból a kapu jobb oldala mellé lőtte a játékszert. Sokkal kiegyenlítettebb lett a játék képe, a bajoroknak veszélyes helyzete se nagyon volt, majd a 71. percben ki is egyenlített a Hoffenheim: Kramaric végzett el egy szabadrúgást közepes távolságból, majd a lövése a kapufáról pattant a kapu bal oldalába. A 74. percben Pavard ismét betalált a hazaiaknál, azonban a VAR segítségével érvénytelenítették a találatot les miatt. A végére Baumannak akadt még védeni valója, egyszer a 82. percben Gnabry bal alsóba tartó lövésénél, majd két perc múlva Tel próbálkozásánál, de végül már nem tudott újabb gólt lőni a Bayern.

Bayern München – Hoffenheim 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Pavard (17.) ill. Kramaric (71.)
Sárga lap: Pavard (57.), Upamecano (72.) ill. Akpoguma (82.)
Kiállítás: – ill.

RB Leipzig – Augsburg:

Meglepetésre az Augsburg szerezte meg a vezetést már az 5. percben, amikor Iago gyönyörű indítása után Maier lőtt a léc alá. A gólt leszámítva viszont jobban játszott az RB Leipzig, és már a 10. percben egyenlített, amikor Kampl lőtt kapásból a kapu jobb oldalába Werner passzát követően. Továbbra is veszélyeztettek a lipcseiek, majd a 32. percben a vezetést is megszerezték, amikor Henrichs adott gólpasszt Wernernek, aki a bal alsó sarokba bombázott. Nem kellett sokat várni a Lipcse harmadik találatára sem, hiszen a 35. percben Werner vette át a labdát, majd szépen a léc alá lőtt, ezzel duplázva a mérkőzésen. A játékrész hátralévő részében még próbálkozott a lipcsei gárda, de újabb gól már nem esett.

A második félidő eleje eseménytelenül telt, bár az Augsburg szépen lassan kezdte átvenni az irányítást, és bár voltak kapura lövései, nem igazán voltak veszélyesek. A 82. percben azonban megtört a jég, és szépíteni tudott a vendégcsapat, amikor Vargas kapásból lőtte el a labdát a tizenhatoson belülről, a játékszer pedig a kapu jobb alsó sarkába ment. A végén még Nkunku próbálkozott egy lövéssel, ami fölé ment, de végül már nem változott az eredmény.

RB Leipzig – Augsburg 3-2 (3-1)
Gólszerzők: Kampl (10.) Werner (32. 35.) ill. Maier (5.), Vargas (82.)
Sárga lap: Raum (75.), André Silva (90+1.) ill. Uduokhai (48.), Iago (49.), Gouweleeuw (63.)
Kiállítás: – ill.

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund:

A játék képét tekintve egész kiegyenlített volt a játék, azonban a gólokat a Borussia Dortmund lőtte. Több próbálkozás után végül a 26. percben meg is szerezte a vezetést a vendégcsapat, amikor Haller vett át egy remek passzt a kapu előterében, majd a jobb felső sarokba bombázott. A 30. percben a hazaiaktól Guirassy lőtte el a labdát a bal felső sarok irányába, de Kobel briliáns védéssel hatástalanította próbálkozását. A 33. percben viszont már a második gólját lőtte a Dortmund, amikor Malen közvetlenül a tizenhatos előttről a kapu jobb alsó sarkába tüzelt. A 39. percben ráadásul emberelőnybe is került a Dortmund, amikor Mavropanos megkapta a második sárga lapját is. Az eredmény végül már nem változott a szünetig.

A második félidőben nem nagyon volt érezhető, hogy a Stuttgart emberhátrányban játszott, és bár az elején Bellinghamnek és Guerreirónak is volt egy-egy helyzete, az 52. percben Guirassy talált be, de ezt les miatt érvénytelenítették. A 77. percben még Reus találta el a keresztlécet, viszont a 78. percben mégis a Stuttgart tudott szépíteni, amikor Coulibaly szlalomozott végig a védők között, majd kapura lőtt, a megpattanó labda pedig utat talált a hálóba. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem, mivel a 84. percben ismét betalált a hazai csapat, amikor Vagnoman volt jókor jó helyen, ezért az övé lett a labda, amit be is lőtt a léc alá. A 93. percben viszont ismét vezetett a Dortmund, ekkor Reyna lőtt laposan a kapu közepébe. Már úgy tűnt, hogy a vendégek megnyerik a mérkőzést, amikor a 97. percben ismét egyenlített a Stuttgart, amikor Silas lőtt a kapu jobb alsó sarkába, ezzel pedig le is zárta a mérkőzést.

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 3-3 (0-2)
Gólszerzők: Coulibaly (78.), Vagnoman (84.), Silas (90+7.) ill. Haller (26.), Malen (33.), Reyna (90+3.)
Sárga lap: Mavropanos (35.), Endo (35.), Silas (90+8.) ill. Bellingham (57.), Reus (71.), Reyna (86.)
Kiállítás: Mavropanos (39.) ill.

A Bundesliga 28. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek: 
Schake 04 – Hertha BSC 5-2

Szombat: 
Bayern München – Hoffenheim 1-1
RB Leipzig – Augsburg 3-2
VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 3-3
Köln – Mainz 1-1
18:30 Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach (Tv: Aréna 4)

Vasárnap: 
15:30 Werder Bremen – Freiburg (Tv: Aréna 4)
17:30 Union Berlin – VfL Bochum (Tv: Aréna 4)
19:30 Wolfsburg – Bayer Leverkusen

A tabella jelenlegi állása: