Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: lefocizta és legyőzte a Brighton a Chelsea-t, a Spurs az utolsó percben kapott ki – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 31. fordulójában a Chelsea a Brightont fogadta. A Sirályok szinte végig hatalmas fölényben futballoztak, azonban sok helyzetet elpuskáztak, ám a 19 éves Enciso csodagóljával begyűjtötte a három pontot. A Tottenham ellenfele a Bournemouth volt, és bár vezettek is a londoniak, a vendégek visszajöttek a meccsbe, amit egy utolsó pillanatban szerzett góllal meg is nyertek. 

(Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

Chelsea – Brighton: 

Hatalmas fölényben futballozott a Brighton az első félidőben, ám egy szerencsés góllal mégis a Chelsea szerezte meg a vezetést a 13. percben, amikor Gallagher eresztett meg egy lövést, és a labda Dunk lábán megpattanva a kapu bal felső sarkában kötött ki. Hiába domináltak a Sirályok, a befejezéseik nagyon pontatlanok voltak. A 21. percben ráadásul Pulisic ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, de a játékvezető vissza se nézte az esetet, így újabb kétséges bírói ítélet került a Brighton neve mellé. A 26. percben Mitoma lövését védte Kepa bravúrral, ahogy a 34. percben Ferguson veszélyes fejesét is. Végül a 42. percben tört meg a jég, és kiegyenlített a Brighton, amikor Gross beadása után Welbeck két ember között fejelt a kapu bal oldalába.

A második félidőben szintén nagy fölényben játszott a Brighton, lefocizta a Chelsea-t. Hiába a rengeteg helyzet, semmi nem akart bemenni a vendégeknek, aztán végül a 70. percben szerezték meg a vezetést egy hatalmas góllal, amikor a 19 éves Enciso mutatott be egy fantasztikus távoli lövést, a labda pedig a bal felső sarokba vágódott. A gólt követően kicsit visszavett a Brighton, és felcsillant némi remény a Chelsea számára is. A 88. percben James próbálkozott egy lövéssel, míg a 94. percben Mudryk lőtt kicsivel a léc fölé, de már nem tudott egyenlíteni a londoni gárda.

Chelsea – Brighton 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Gallagher (13.) ill. Welbeck (42.), Enciso (70.)
Sárga lap: Gallagher (45.), Chalobah (51.) ill. Veltman (4.), Sanchez (77.)
Kiállítás: – ill. –

Tottenham – Bournemouth: 

A játék képét tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés, ám a Tottenhamnek voltak veszélyesebbek a helyzeteik. A 14. percben a Spurs is szerezte meg a vezetést, amikor Perisic passza után Szon lőtt kapásból a jobb alsó sarokba. A 22. percben ismét Szon próbálkozott egy jó lövéssel, ám a kapus bravúrra a kapufára tolta a labdát. A 38. percben azonban kiegyenlített a Bournemouth, amikor Solanke szerezte meg a labdát, majd odapasszolta Vina elé, aki hibátlan lövéssel fejezte be az akciót. Az eredmény már nem változott végül a szünetig.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Bournemouth, hiszen az 51. percben vezetést szerzett, amikor Solanke lőtt a kapu bal oldalába lőtt egy kipattanót. A 66. percben Kane esett el a tizenhatoson belül, amit megnéztek a VAR-ral is, azonban nem kapott tizenegyest a Spurs. A 87. percben Richarlison betalált ugyan a kapuba, de les miatt érvénytelenítették a gólt. Az egyenlítés azonban mégis összejött a londoniaknak a 88. percben, amikor Danjuma szerezte meg a labdát és gondolkodás nélkül lőtt a kapu bal alsó sarkába. A 94. percben Richarlison vezetést is szerezhetett volna, de kicsivel a kapu jobb oldala mellé fejelt, ezt pedig kihasználta a Bournemouth, és meglőtte a győztes gólt a 95. percben: Solanke látta meg jól, hogy Ouattara érkezik a kapu elé, aki pedig a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát, ezzel lezárva a mérkőzést.

Tottenham – Bournemouth 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Szon (14.), Danjuma (88.) ill. Vina (38.), Solanke (51.), Ouattara (90+5.)
Sárga lap: Perisic (58.) ill. Christie (45.), Stephens (45+2.)
Kiállítás: – ill. –

A 31. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Aston Villa – Newcastle 3-0
Chelsea – Brighton 1-2
Everton – Fulham 1-3
Southampton – Crystal Palace 0-2
Tottenham – Bournemouth 2-0
Wolves – Brentford 2-0
18:30 Manchester City – Leicester (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 West Ham – Arsenal (Tv: Match 4)
17:30 Nottingham Forest – Manchester United (Tv: Spíler 1)
21:00 Leed United – Liverpool (Tv: Match 4)

A tabella jelenlegi állása: