Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: egy pontot tudott megszerezni a Bologna otthonában a tartalékos AC Milan! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 30. fordulójánk szombati játéknapját a Bologna és az AC Milan összecsapása nyitotta.

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

Szinte teljesen lecserélte a kezdőcsapatát Stefano Pioli a Napoli elleni BL párharcra készülve. Ez a döntés viszont igen gyorsan megbosszult magát, az első percben ugyanis máris hátrányba került a milánói alakulat. Ekkor Posch tudott ellógni a jobb szélen, a beadása pedig középen megtalálta Sansonét, aki közelről bevette Maignan kapuját, 1-0! A Milan a félidő közepétől kezdve kezdett magára találni, ezt először Rebic fejese jelezte, a támadó próbálkozását viszont Skorupski hárítani tudta. A 22. minutumban újabb nagy védésre volt szükség a hazaiak hálóőrétől, aki Florenzi közeli szabadrúgását ütötte szögletre. A 36. percben a Bologna is jelentkezett egy helyzettel, ekkor Aebischer távoli lövése szállt el kevéssel Maignan kapuja felett. A szünet előtt nem sokkal aztán összejött az egyenlítés a vendégek számára! A 40. percben ugyanis Rebic középre tett labdáját a védők még ki tudták kotorni a tizenhatoson belülről, de a játékszer pont Pobega elé került, aki állítgatás nélkül elemi erővel bombázott Skorupski kapujára, ami a kapufa segítségével vágódott a hálóba, 1-1!

A szünet egyértelműen rosszkor jött a Milan csapatának, a második játékrész első fele ugyanis szinte teljesen eseménytelenül telt el, egyetlen gyengécske Ballo-Touré fejest lehetett feljegyezni. Az utolsó 20-25 percre aztán Pioli mester beküldte Leaót és Brahim Diazt is, jelezve, hogy 3 ponttal szeretnének távozni a Dall’Araból. A 74. percben aztán nagyon közel jártak a vendégek ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, Messias beadása ugyanis megtalálta Rebicet, de a horvát támadóról a kapu felé pattanó labda kevéssel elkerülte a kaput. A véghajrában ugyan mindent megpróbált az AC Milan a győzelem megszerzése érdekében, de nem jártak sikerrel, így mindkét csapat 1-1 pontot tudott begyűjteni.

Bologna – AC Milan 1-1 (1-1)
Helyszín:
Stadio Renato Dall’Ara Vezette: D. Massa
Gólszerzők:
Sansone (1.) ill. Pobega (40.)
Sárga lapok: Posch (58.), Dominguez (69.), Kyriakopoulos (90.) ill. Florenzi (54.), Calabria (80.), Pobega (81.), Vranckx (87.)
Kiállítás:
ill.-

Bologna: Skorupski – Kyriakopoulos, Lucumi, Soumaoro, Posch – Dominguez, Schouten (Medel 85.) – Barrow (Lykogiannis 73.), Ferguson, Aebischer (Moro 73.) – Sansone (Zirkzee 57.) Vezetőedző: Thiago Motta

AC Milan: Maignan – Florenzi (Calabria 57.), Kalulu, Thiaw (Gabbia 81.), Ballo-Touré – Vranckx, Pobega – Saelemaekers (Messias 57.), De Ketelaere (Diaz 70.), Rebic – Origi (Leao 70.) Vezetőedző: Stefano Pioli

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Cremonese – Empoli 1-0
Spezia – Lazio 0-3

Szombat:
Bologna – AC Milan 1-1
18:00 Napoli – Hellas Verona (Tv: Sport 1)
20:45 Inter – Monza (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Lecce – Sampdoria (Tv: Sport 1)
15:00 Torino – Salernitana (Tv: Sport 1)
18:00 Sassuolo – Juventus (Tv: Sport 1)
20:45 AS Rom – Udinese (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 Fiorentina – Atalanta (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: