Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hazai pályán szenvedett vereséget az Inter – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 30. fordulójának szombati játéknapjának késő esti mérkőzésén a dobogóért küzdő Inter fogadta a középmezőnyben szereplő Monzát.

(Photo by Emilio Andreoli – Inter/Inter via Getty Images)

A Bajnokok Ligájában féllábbal már az elődöntőben lévő Inter a bajnokságban nagyon rossz formát mutat, ami továbbra is tart, ugyanis hazai környezetben szenvedett vereséget a Monzától, így már öt meccs óta nyeretlenek Inzaghiék. Az első játékrészben mindössze egyetlen lehetőséget lehetett kiemelni, Joaquin Correa eresztett meg egy remek lövést, de azt Di Gregorio hárítani tudta.

A második félidőben sem volt sokkal több esélyük a csapatoknak a gólszerzésre, hiába volt nagy az iram, a kapu előtt rendre gyenge megoldásokkal rukkoltak elő mindkét oldalon. Az 57. minutumban Romelu Lukaku fejelhetett jó helyzetből, azonban Di Gregorio ezúttal is résen volt és védeni tudott. A 78. percben viszont megszerzik a vezetést a vendégek egy szögletet követően, Ciurria tekerte be erőből a labdát, amire Luca Caldirola robbant be remekül lerázva magáról Bastonit, majd védhetetlenül a kapuba fejelt a Monza védője (0-1). A hosszabbítással együtt hátralévő közel 20 percben pedig a vendégek védelme továbbra is jól működött, hiába küzdött az Inter erőteljesen, az egyenlítés nem jött össze. A “kék-feketék” nem tudták kihasználni az ősi rivális AC Milan pontvesztését, így maradtak az 5. helyen, míg a Monza előrelépett egy pozíciót és jelenleg a 12. helyet foglalják el.

Inter – Monza 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro, Milánó), Vezette: L. Pairetto
Gólszerző: L. Caldirola (78.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Cremonese – Empoli 1-0
Spezia – Lazio 0-3

Szombat:
Bologna – AC Milan 1-1
Napoli – Hellas Verona 0-0
Inter – Monza 0-1

Vasárnap:
12:30 Lecce – Sampdoria (Tv: Sport 1)
15:00 Torino – Salernitana (Tv: Sport 1)
18:00 Sassuolo – Juventus (Tv: Sport 1)
20:45 AS Rom – Udinese (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 Fiorentina – Atalanta (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: