Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: ismét elszórakozta kétgólos előnyét az Arsenal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 31. fordulójának vasárnapi játéknapján a listavezető Arsenal a West Ham United otthonába látogatott.

(Photo by Gaspafotos/MB Media/Getty Images)

Győzelmi kényszerben lépett pályára az Arsenal együttese a West Ham United otthonában, hiszen a Manchester City szombati sikerével 3 pontra olvadt az előnye Mikel Arteta csapatának. Ez viszont egyáltalán nem zavarta a listavezetőt, amely kiváló első 10 percet produkált. A 7. percben ugyanis egy szépen végigvitt támadás után White középre tett labdáját Jesus pofozta közelről a hálóba, 0-1! Mindössze 3 perc elteltével még tovább nőtt a különbség, miután Martinelli egy rendkívül pontos tekeréssel találta meg a hosszú oldalon érkező Ödegaardot, aki bal belsővel el tudta passzolni a labdát Fabianski mellett, 0-2! A következő nagy lehetőségre a 33. percig kellett várni, amikor a West Ham United közelebb tudott zárkózni. Ekkor az Arsenal a saját kapuja előtt vesztett labdát, és Paquetát Gabriel szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül. A büntetőhöz Benrahma állt oda, aki magabiztosan értékesítette a lehetőséget, 1-2! A szerzett gólt követően felélénkült a West Ham támadójátéka, de igazán komoly lehetőséget már nem tudtak kialakítani a szünetig.

A második játékrész elején komoly esélyhez jutott az Arsenal, hogy visszaaállítsák a kétgólos különbséget, az 52. percben ugyanis Antonio kezezése után büntetőt ítélt a játékvezető! A labda mögé Saka állt oda, aki viszont a kaput sem találta el! Sőt pár minutummal később egy előreívelt labdából Bowen mattolta Ramsdalet, így a kétgólos különbség helyett teljesen elfogyott az Arsenal előnye, 2-2! A folytatásban próbálkozott az Arsenal, hogy ismét megszerezzék a vezetést, de nem igazán tudták feltörni a West Ham védelmét. A 82. percben aztán közel jártak a hazaiak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, de Antonio fejese a kapufát érintve elhagyta a játékteret. Ezt követően viszont már nem alakult ki újabb lehetőség, így az Arsenal ismét kétgólos előnyből vesztett pontokat, ami minden bizonnyal nem fog beleférni a Manchester City elleni versenyfutásba.

West Ham United – Arsenal 2-2 (1-2)
Helyszín:
London Stadium Vezette: D. Coote
Gólszerzők:
Benrahma (33. – büntető), Bowen (55.) ill. Jesus (7.), Ödegaaard (10.)
Sárga lapok: Cresswell (83.) ill. Partey (35.), Jesus (45+4.)
Kiállítás:ill. –

West Ham United: Fabianski – Cresswell, Kehrer, Zouma, Coufal – Rice, Soucek – Benrahma (Fornals 90+1.), Paqueta (Downes 87.), Bowen – Antonio (Cornet 88.) Vezetőedző: David Moyes

Arsenal: Ramsdale – White, Holding, Gabriel, Tierney (Vieira 85.) – Partey (Jorginho 67.), Xhaka, Ödegaard (Nketiah 90.) – Saka, Jesus (Trossard 67.), Martinelli (Nelson 85.) Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 31. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Aston Villa – Newcastle United 3-0
Chelsea – Brighton 1-2
Everton – Fulham 1-3
Southampton – Crystal Palace 0-2
Tottenham – Bournemouth 2-3
Wolverhampton – Brentford 2-0
Manchester City – Leicester City 3-1

Vasárnap:
West Ham United – Arsenal 2-2
17:30 Nottingham Forest – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Leeds United – Liverpool (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása: