Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futsal vb-selejtező: büntetőkkel esett ki a magyar válogatott

A magyar futsalválogatott a második helyen végzett az előző világbajnoki selejtezőcsoportjában, így pótselejtezőt játszik a kvalifikáció elitkörében való részvételért…

Az első mérkőzés 2-1-es elvesztése után a magyar futsalválogatott a párharc visszavágóján hosszabbítás után 4-3-ra győzött, azonban büntetőkkel kikapott Belgium ellen.

A hátrányban lévő magyar csapat igyekezett kezdeményezőbben fellépni, de eleinte nem igazán sikerült fogást találni a belgákon és kevés lehetőséget tudtak kialakítani. Az első játékrész derekánál Belgium egy perc alatt két gólt szerezve sokkolta a mieinket, és háromgólos előnybe került összetettben. Turzó József együttese azonban időben észbe kapott, és a 17-18. percben ugyancsak gyors egymás utánban szerzett két góllal kiegyenlített. Előbb Pál Patrik egy nagyerejű kapáslövéssel volt eredményes, majd egy tökéletesen kijátszott akció végén Rábl János lőtt közelről a hálóba. Az első húsz perc 2-2-vel zárult. A második játékrész hatalmas adok-kapokkal vette kezdetét, mindkét csapat megszerezhette volna a harmadik gólt, de a befejezésekbe hajszálnyi hiba csúszott. A magyar csapat próbálta ráerőltetni akaratát a belgákra és többet támadott, de az ellenfél is végig veszélyesen játszott, Alaszticsot többször bravúrra kényszerítették. Ahogy fogyott az idő, a magyar csapat egyre görcsösebben játszott, a belgák tartották a labdát, ezzel együtt az eredményt. Az utolsó öt percen belül sikerült betalálni, egy lecsorgó labdát Dróth Zoltán kotort be közelről a kapuba. A magyar csapat valósággal vérszemet kapott az összetettbeli egyenlítés után, kisvártatva Szalmás és Pál próbálkozását is bravúrral védte Idrissi, de nem sikerült újabb gólt szerezni a rendes játékidőben.

A kétszer ötperces hosszabbítás második félidejének elején Vas lekészítéséből Hajmási Milán lendületből kilőtte a hosszú alsót, összetettbeli előnyhöz juttatva a magyar válogatottat. A belgák a kapus levitelével emberelőnyben rohamoztak, és rövidesen Omar Rahou talált be a létszámfölényes helyzetből. Nem sokkal később előnybe is kerülhettek volna, azonban Alasztics csodálatosan védte Rahou újabb kísérletét, majd Idrissi is kifogta Rábl közeli lövését. Fél perccel a vége előtt tízmétereshez jutottunk, Pál azonban a kapufát találta le.

A büntetőkre maradt a döntés, ahol Belgium diadalmaskodott, mivel Pál és Hajmási is hibázott, Alasztics viszont csak egyet védett. Így a selejtezősorozat véget ért a magyar válogatott számára.

Futsal, vb-selejtező, 3. szakasz, visszavágó:
Magyarország – Belgium 4-3 (2-2, 2-2, 1-1) – büntetőkkel: 3-4
Gólszerzők: Pál P. (17.), Rábl (18.), Dróth (37.), Hajmási (46.), ill. Sababti (9.), Rahou (10., 48.)