Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: csak döntetlent játszott a DVTK

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 32. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a listavezető Diósgyőri VTK a bennmaradásért küzdő Mosonmagyaróvárt fogadta…

 

Meglepetésre a Diósgyőri VTK csupán 1-1-es döntetlent játszott hazai környezetben a Mosonmagyaróvár ellen. A miskolciak a kezdetektől fölényben játszottak, és több komoly gólszerzési lehetőség adódott előttük. A korábbi NB I-es gólkirály Eppel egymaga több gólt is szerezhetett volna, azonban Heimrich remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól. Nem sokkal az első félidő vége előtt Szatmári közeli fejesét is az óvári kapus hatástalanította, így az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult. A szünet után a vendégek előtt adódott egy komoly lehetőség, Danilovics azonban a kapujából kifutva hárította Puhtjejev helyzetét. A Diósgyőr többet próbálkozott, de kevés lövőhelyzetig jutott. Az utolsó negyedórán belül egy óvári védelmi hibát a szokásos csereként beálló nyerőember, Jurek Gábor büntetett meg góllal, miután nagyszerűen emelt a hálóba. Úgy tűnt, hogy ez a villanás elég lesz a DVTK-nak a három pont begyűjtéséhez, azonban a 90. percben egy másik cserejátékos, Nagy Zoárd közelről megszerezte a Mosonmagyaróvár egyenlítő találatát.

A váratlan pontvesztés ellenére a DVTK természetesen továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot, míg a Mosonmagyaróvár az egy ponttal megerősítette az utolsó bennmaradó helyet a tabellán.

Diósgyőri VTK – Mosonmagyaróvár 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Jurek (77.), ill. Nagy Z. (90.)

A 32. forduló eredményei

Ajka – Pécsi MFC 1-0
BFC Siófok – MTK Budapest 2-1
Csákvár – Budafok 0-1
ETO FC Győr – Dorog 2-0
Haladás – Szentlőrinc 1-1
Kozármisleny – Szeged 3-2
Nyíregyháza – Békéscsaba 1-1
Soroksár – Gyirmót 1-1
Tiszakécske – Kazincbarcika 1-0
Diósgyőri VTK – Mosonmagyaróvár 1-1

A bajnokság aktuális állása