Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: uruguayi tehetség is kiszemelt! – sajtóhír

Lapértesülések szerint az FC Barcelona szemet vetett az uruguayi Liverpool FC tehetséges középpályására, Fabricio Diazra.

A hazája U20-as válogatottjában csapakapitány, védekező középpályás 2020 januárjában került fel a helyi Liverpool felnőtt csapatában, ahol szépen lassan meg is vetette a lábát.

Az olasz felmenőkkel is bíró 20 esztendős játékos piaci értékét jelenleg 5 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt), hazájában pedig az egyik legígéretesebb játékosnak vélik a szakírók.

A katalán Sport című lap uruguayi forrásokra hivatkozva állítja, az Európába-vágyó középpályás az FC Barcelona figyelmét is felkeltette. A Sport szerint a Barca képviselői már találkozhattak is Diaz ügynökével, Martin Rodriguez Nader-rel, mégpedig a katalán fővárosban, ahol a napokban ‘pozitív’ egyeztetéseket folytattak egy esetleges nyári szerződésről.

A beszámoló szerint Fabrizio Diaz nem akar hirtelen lépéseket hozni, nyitott lenne még további egy szezont eltölteni hazájában, ugyanakkor árulkodó jel, hogy ügynöke már Európában járt.

Egy esetleges nyári transzfer egyébként nem tűnik abból a szempontból sem megvalósíthatatlannak, hogy Diaz jelenlegi szerződése ugyan 2026-ig szól klubjával, ám kivásárlási árát mindössze 6 millió euróban határozták meg.