Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokmac: “Le a kalappal a Kecskemét előtt!”

A Ferencváros 3-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 27. fordulójában…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az ötmeccses bajnoki nyeretlenséget megtörő Ferencváros soraiban sérülése után Tokmac Nguen is visszatérhetett, aki a Nemzeti Sportnak elárulta, hogy mit jelentett a csapat számára a legutóbbi győzelem:

“Örültünk a sikernek, lelkileg is fontos három pontot szereztünk, de én például nem éreztem a megszokottnál nagyobb nyomást. Ünnepeltünk az öltözőben, jó érzés volt újra győzni, ráadásul jól játszottunk, és hazai pályán három gólt szereztünk. Nem tudom, a többi csapattársam hogyan élte meg a mögöttünk hagyott időszakot, a magam részéről úgy voltam vele, hogy a hat pont még szép előny.”

“Amióta itt vagyok Magyarországon, a mostani az első idény, hogy egy csapat ennyire megközelíthet bennünket. Korábban tizenhárom, majd húsz, illetve tizenkét ponttal végeztünk az élen, most legalább csipkednünk kell magunkat. Le a kalappal a Kecskemét előtt!” – tette hozzá.

“Fizikailag még nem vagyok tökéletes állapotban, hirtelen nem is tudom, mikor töltöttem legutóbb nyolcvan percet a pályán… Három-négy hónap biztosan eltelt azóta, de jó volt újra labdába rúgni. Londonban operáltak meg, a vizsgálatokra is oda jártam. Nehéz időszakot zártam le, nem vagyok hozzászokva az ilyen hosszú kihagyásokhoz. Nem éreztem jól magam a bőrömben. Hol a televízióban néztem a meccseinket, hol a stadionban a lelátóról, mindig azt kívántam, bárcsak ott lehetnék a pályán. A műtétet is azért halogattam, mert mindenképpen játszani szerettem volna. Idővel be kellett látnom, nem tehetem meg a Ferencvárossal, hogy a pályán ne nyújtsak száz százalékot, mert fizikailag nem vagyok rá képes. Sajnos be kellett látnom, a sérülés a futball velejárója” – mesélte el az állapotával kapcsolatban.

A Ferencváros hat fordulóval a bajnokság vége előtt hat pont előnnyel vezeti a mezőnyt a KTE előtt.