Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Mahrez mesterhármasával jutott a döntőbe a Manchester City – videóval

Az FA-kupának elődöntőit rendezték a hétvégén, a szombati napon a Manchester City és a másodosztályú Sheffield United mérkőzött meg egymással a Wembleyben a fináléba jutásért.

(Photo by Will Palmer/Sportsphoto/Allstar Via Getty Images)

A manchesteriek tartalékosan álltak fel, de még így is bombaerős volt a Pep Guardiola által felküldött csapat. Az első játékrészben ehhez képest szinte alig történt valami, a Sheffield részéről Ndiaye került helyzetbe a 2. percben, de Ortega védeni tudta a lövését. A hazaiak komolyabb helyzet nélkül hozták le a találkozót, habár így is előnnyel mehettek a szünetre, ugyanis Riyad Mahrez értékesített egy jogosan megítélt büntetőt a 43. percben, az algériai remekül rúgta ki a balalsót (1-0).

A második játékrészben viszont megérkeztek az akciógólok is, amelyeket szintén Mahrez szerzett. Az algériai támadó a 61. percben a félpályánál szerzett labdát, majd szó szerint a kapuig gyalogolt vele és higgadtan a kapuba gurította saját maga és csapata második találatát is (2-0). Öt perccel később pedig mesterhármast szerez Mahrez, miután Grealishtől remek labdát kapott, kapásból jó 11-12 méterről kapásból a kapuba belsőzte a labdát (3-0). A hátralévő bő félórában még egy Phil Foden lövést lehetett feljegyezni, ami rejtegetett magába némi veszélyt, így a Manchester City bejutott a döntőbe, ahol a Brighton és a Manchester United párharcából fog kikerülni az ellenfele holnap kora este.

Manchester City – Sheffield United (II.) 3-0 (1-0)
Helyszín: Wembley Stadion (London), Vezette: S. Attwell
Gólszerző: Mahrez (43. – büntetőből, 61., 66.)
Sárga lap: Norwood (75.)

Manchester City: Ortega – Walker, Akanji, Laporte, S. Gómez – Gündogan (Phillips 75.), B. Silva (Lewis 82.), Grealish (Palmer 67.) – Mahrez, Haaland (Foden 68.), Álvarez. Vezetőedző: Pep Guardiola

Sheffield United: W. Foderingham – Baldock (Bogle 76.), Ahmedhodzic (Coulibaly 76.), Egan, Robinson, Lowe – Berge (Basham 75.), Norwood, Fleck (Sharp 66.) – Jebbison (McBurnie 58.), Ndiaye. Vezetőedző: P. Heckingbottom

A mérkőzés videós összefoglalója: