Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi korábbi fizetésének negyedéért térhet vissza Barcelonába – sajtóhír

A Barcelona komoly erőket mozgósít annak érdekében, hogy visszatérhessen a csapathoz az együttes korábbi meghatározó játékosa…

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images )

Az AS információi szerint Lionel Messi a legutóbbi, 2021-es fizetésének nagyjából a negyedét, mintegy 25 millió eurót keresheti a Barcelonánál, amennyiben a La Liga engedélyezi a katalánok számára a visszatérésre készülő játékos szerződtetését.

A 35 éves argentin klasszis másfél évtized után hagyta el a Barcelonát, és szerződött 2021 nyarán a Paris Saint-Germainhez. Messi addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében. A katalánok maguk sem tagadták, hogy visszavárják őt.

Messi új állomáshelyén a statisztikákat tekintve profi karrierje egyik leggyengébb idényét futotta a 2021-2022-es szezonban, hiszen 33 mérkőzésen mindössze 11 találat fűződött a nevéhez 13 előkészítése mellett. Minden bizonnyal nem sikerült tökéletesen beilleszkednie új csapatába és/vagy nem igazán érzezte jól magát Párizsban. Azonban a mostani szezonban Messi szemlátomást jobban teljesít a PSG-ben, 36 mérkőzésen 20 gólt és 19 gólpasszt jegyzett. Ennek ellenére a lejáró szerződése meghosszabbításával kapcsolatban nem történt előrelépés, és egyre valószínűbbnek tűnik a nyári távozása.

A spanyol lap úgy tudja, hogy a Barca két évre szóló szerződést kínálna Messinek, amelyt az első év végén egyoldalúan felbonthatna.

A Barcelona alelnöke, Rafael Yuste a közelmúltban elismerte, hogy azon fognak dolgozni, hogy visszaszerezzék Messit.