Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: fordulatos mérkőzésen győzte le a Liverpool a Nottinghamet – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 32. fordulójában a Bajnokok Ligáját érő 4. helyért küzdő Liverpool fogadta a kiesés elől menekülő Nottingham csapatát.

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

A “vörösök” az első játékrészben sokat próbálkoztak, de kevés sikerrel, ugyanis a 10 kapura tartó lövésükből csak 2 találat kaput. Ebből viszont két fejes is kis híján beakadt, viszont Virgil van Dijk próbálkozását Keylor Navas tudta védeni, míg Diogo Jota mellé fejelte a labdát. A vendégeknek egy kapura tartó lövése volt, de azt Alisson könnyedszerrel hárította, így 0-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő elején azonnal megindult a gólgyártás, egy kavarodást követően Fabinho fejelte be a kapu elé a labdát, amire Diogo Jota érkezett a legjobb ütemben és közvetlen közelről a kapuba fejelt (1-0). Mindössze 4 perccel később viszont egyenlíteni tudnak a vendégek, egy bedobás után Morgan Gibbs-Whitehoz került a labda, aki letette a teljesen üresen érkező Neco Williamsnek a labdát, az ex-liverpooli játékos pedig kapásból elvállalta, ami megpattant a menteni igyekvő Robertsonon, így az becsapta Alissont és a kapuban kötött ki a játékszer (1-1). Újabb 4 percet követően újra a hazaiaknál az előny, Andrew Robertson tekert egy szabadrúgást a kapu előterébe, amelyet Diogo Jota átvett, majd megigazította és ezt követően lőtt a bal alsóba kapásból (2-1). A Nottingham azonban ismét egyenlíteni tud, a 67. percben egy bedobást követően Morgan Gibbs-White elé került a labda, aki 12-13 méterről erőből a kapuba lőtt a liverpooli védők lábai mellett (2-2). A Liverpool viszont újra megszerzi a vezetést a 70. percben, ismét egy pontrúgásból, ezúttal Trent Alexander-Arnold tekerte a labdát a kapu elé, amelyre Salah érkezett a legjobb ütemben és a kapufa segítségével a hálóba pofozta a labdát (3-2). A 79. minutumban majdnem tudott harmadjára is egyenlíteni a vendég gárda, de Brennan Johnson remek emelése csak a felső kapufát találta el. A hátralévő bő negyedórában próbálkozott megszerezni legalább az egyik pontot a Nottingham, azonban ez már nem sikerült, így 3-2-es Liverpool győzelem született. A “vörösök” ezzel felléptek a 7. helyre, míg a Nottingham maradt a 19. pozícióban.

Liverpool – Nottingham 3-2 (0-0)
Helyszín: Anfield Road (Liverpool), Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: D. Jota (47., 55.), Salah (70.) ill. N. Williams (51.), Gibbs-White (67.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 32. forduló eddigi eredményei és további programja:
Péntek:
Arsenal – Southampton 3-3

Szombat:
Fulham – Leeds United 2-1
Brentford – Aston Villa 1-1
Crystal Palace – Everton 0-0
Leicester City – Wolverhampton 2-1
Liverpool – Nottingham Forest 3-2

Vasárnap:
15:00 Bournemouth – West Ham United
15:00 Newcastle United – Tottenham (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása: