Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozhat a Bayern München rutinos játékosa

A Bayern München Bajnokok Ligájából való kiesését követően egyre többen kongatják a vészharangokat a bajoroknál…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A Bayern München egykori 62-szeres német válogatott játékosa, Dietmar Hamann a német Sky Sports oldalán tett közzé egy hosszabb írást a bajorok problémáiról.

Véleménye szerint Julian Nagelsmann felfüggesztése és Thomas Tuchel kinevezése a vezetőség legjobb tudása szerint történt, de egyelőre nem hozta meg a kívánt hatást. Hamann elképzelhetőnek tartja, hogy hamarosan változások lesznek a klub vezetésében, Oliver Kahn igazgató menesztése is többször szóba került az elmúlt napokban.

Az alig négy héttel ezelőtt kinevezett Tuchelről bár úgy gondolja Hamann, még nem helyes minősíteni, de nem értette, hogy a vezetőedző miért csak a kispadra nevezte a 121-szeres német válogatott támadót, Thomas Müllert a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján:

“Nem értem, hogy Thomas Müllert miért nem játszatta a mérkőzés elejétől kezdve, amikor érzelmekre és olyan vezérekre lett volna szükség, akik jobbá tesznek másokat. Az, hogy Tuchel csak Mané után cserélte be, Thomas Müller arculcsapása volt. A Bayern arca előtt lép pályára egy olyan játékos, aki egy hete megütötte a csapattársát.”

“Tuchel irányításával Thomas Müller a következő idényben nem lesz a Bayern játékosa” – írta Hamann.

“A Bayernnek tíz középpályása van, de egyik sem világklasszis. Ha nem kockáztatsz, minden hiábavaló. Ha négy-öt hét sérülés után Chuopo-Moting játszik a City ellen, akkor tudod, hogy gondjait lesznek” – folytatta.

Ugyanakkor Hamman úgy véli, hogy a megfelelő nyári igazolásokkal a Bayern a következő szezonban újra versenyképes lehet.