Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerbia: zsinórban hatodszor lett bajnok a Crvena zvezda

A szerb bajnokság (Szuperliga) felsőházi rájátszásnak szombat esti találkozóján az éllovas Crvena zvezda a második helyen álló vajdasági Topolyai SC-t fogadta…

A szerb éllovas Crvena zvezda a a mesterhármast elérő Osman Bukari vezérletével 4-1-re legyőzte hazai pályán a Topolyát, ezzel a belgrádiak hat körrel a vége előtt behozhatatlan, 23 pontos előnyre tett szert a tabella élén és bebiztosították az újabb bajnoki címet.

A BL-főtáblára automatikusan kvalifikáló Crvena az egymást követő hatodik bajnoki címüket szerezték meg. Az 1991-es BEK-győztes kilencedik alkalommal nyerte meg a szerb bajnokságot azok után, hogy korábban 19-szeres jugoszláv és ötszörös szerb-montenegrói bajnok volt.

A Topolyai SC jelenleg a második helyet foglalja el azonos pontszámban a nála egyel kevesebb mérkőzést játszó Csukaricskivel, így a hátralévő körökben a vajdasági egyesületnek a BL-selejtezőt érő második helyért kell küzdenie. A vártnál gyengébben teljesítő másik tradicionális fővárosi együttes, a Partizan Beograd jelenleg csupán a negyedik helyet birtokolja.

A bajnokság aktuális állása