Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: ismét az edzőváltás mellett döntött a Leeds United! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Leeds United együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztették Javi Graciát, akinek a helyét az utolsó 4 fordulóra Sam Allardyce fogja átvenni.

(Photo by Visionhaus)

Komoly lépésre szánta el magát a Leeds United vezetősége, ugyanis 4 fordulóval a bajnokság vége előtt az idény során másodszor is az edzőváltás mellett döntöttek. A csapat hivatalos oldalán ugyanis megjelent a bejelentés, miszerint már nem a Jesse Marsch helyére hozott Javi Gracia tölti be a vezetőedzői pozíciót, hanem az utolsó 4 bajnokin Sam Allardyce fog ülni a kispadon. Az 53 éves spanyol szakember 67 napig, összesen 12 mérkőzésen irányíthatta a Leedset, ami edzői pályafutása legrövidebb megbizatásának számít, ez idő alatt a csapat 3 győzelmet, 2 döntetlent és 7 vereséget könyvelhetett el. A helyére kinevezett Allardyce már sok csapatot próbált meg hasonló helyzetből megmenteni a kiesés elleni harcban, összességében ez lesz a 11. klubja Angliában.

A Leeds United jelenleg a 17. helyen áll az angol bajnokságban, 34 forduló alatt 30 pontot gyűjtve, és mindössze jobb gólarányuknak köszönhetően előzik meg a kieső helyen tanyázó Nottingham Forestet. A klub sorsolása igen nehéznek mondható, hiszen az utolsó négy fordulóban ellátogatnak a Manchester Cityhez és a West Ham Unitedhez, valamint fogadják a Newcastle United és a Tottenham csapatát.