Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a hajrában mentett pontot az AC Milan, az Inter hatgólos gálát rendezett – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 33. fordulójában az AC Milan a Cremonesével találkozott, és csak egy hajrában értékesített szabadrúgással tudott pontot menteni. Az Inter nagyon simán, hat góllal ütötte ki a Veronát, míg az AS Roma csak egy döntetlent tudott elérni a Monza ellen. A Lazio viszont simán győzte le a Sassuolót.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

AC Milan – Cremonese:

Nagy fölényben játszott az AC Milan az első félidőben, és a 11. percben be is talált Saelemaekers révén, azonban sokáig nézegette a VAR, és végül les miatt érvénytelenítette a gólt. A 17. percben Origi lövését védte a kapus, ahogy két perc múlva De Ketelaere próbálkozását is. Hiába a helyzetek, nem tudott érvényes gólt szerezni a Milan.

A második félidőben is jobb volt a hazai csapat, és a 60. percben közel járta a gólhoz, amikor Brahim Diaz fejese kicsivel kerülte el a kaput. Azonban a Cremonese is jobban játszott kicsit, több kisebb helyzetük is volt, és a 77. percben meg is tudta szerezni a vezetést a vendégcsapat: szólója végén Okereke tört be a büntetőterületre, majd pontosan a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A 81. percben ott lehetett volna a lehetőség az egyenlítésre a Milan előtt, de Leao hatalmas ziccert hagyott ki, amikor a kapu bal oldala mellé lőtt. Az utolsó percek még érdekesen alakultak, mivel a 93. percben csak sikerült gólt szereznie a Milannak, amikor Junior Messias végzett el egy szabadrúgást a tizenhatosról, amit laposan be is lőtt a kapu közepébe. A gól után, a 96. percben ráadásul azonnali piros lappal kiállították Pickelt, így a Cremonese emberhátrányban fejezte be a mérkőzést. A 99. percben akár meg is nyerhette volna a meccset a Milan, amikor Krunic célozta meg a kapu bal alsó sarkát, de a kapus védeni tudta, így maradt az eredmény.

AC Milan – Cremonese 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Junior Messias (90+3.) ill. Okereke (77.)
Sárga lap:ill. –
Kiállítás: – ill. –

Verona – Inter:

Ez nem a Verona mérkőzése volt, az Inter pedig kihasználta ezt. Már az első félidőben háromgólos előnyt szereztek. Az első találatuk a 31. percben érkezett egy öngóllal, amikor Gaich próbált meg egy beadás után fejjel tisztázni a tizenhatoson belül, de a fejéről saját kapujának jobb oldalába pattan a labda. A második gól a 36. percben érkezett, amikor Calhanoglu vette át a labdát, majd úgy döntött, lövéssel próbálkozik, ami be is ment a bal felső sarokba. Nem kellett sokat várni a harmadik Inter-gólra sem, hiszen a 38. percben Dzeko kapott pontos lapos passzt a kapu előterében, majd hatalmas erővel pontosan a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A hazaiak kapusa egyébként több nagy helyzetet is bravúrra védett, így csak rajta múlt, hogy nem esett több gól az első játékrészben.

A második félidőben folytatódott az Inter fölénye és gólgyártása. A negyedik góljuk az 55. percben érkezett, amikor Brozovic szerezte meg a labdát és passzolta oda Lautaro Martinez elé, aki hibátlan lövéssel fejezte be az akciót. A 61. percben Dzeko duplázott, amikor Acerbi passza után a bal alsóba lőtt a tizenhatosról. A mérkőzés már így is eldőlt, de a hajrában, a 92. percben még meglőtte a hatodik gólját is az Inter, ekkor Lautaro elé került a labda, amit be is vágott a jobb alsó sarokba. A VAR még vizsgálta, de érvényes maradt a gól, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

Verona – Inter 0-6 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Gaich (31. – öngól), Calhanoglu (36.), Dzeko (37. 61.), Lautaro Martínez (55. 90+2.)
Sárga lap:ill. –
Kiállítás: – ill. –

Monza – AS Roma:

Kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok. Voltak mindkét oldalon kisebb helyzetek, de a vezetést a 24. percben az AS Roma szerezte meg, amikor El Shaarawy volt jókor jó helyen, majd a kapu közepébe lőtte a labdát. A 39. percben azonban egyenlíteni tudott a Monza, amikor Caldirola szerezte meg a labdát a büntetőterületen belül egy szabadrúgást követően, majd a kapus mellett a léc alá lőtt. Újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidőt elég kevés helyzet jellemezte, ám valamivel jobban játszottak a fővárosiak. Próbálkozott Pellegrini, Spinazzola és Abraham is, de a befejezéseik pontatlanok voltak. A végére még egy kicsit elszabadultak az indulatok is, de újabb gólt már egyik csapat sem lőtt, így maradt az 1-1-es végeredmény, igaz, emberhátrányban fejezte be a Roma, mivel a 95. percben Celik megkapta a második sárga lapját is.

Monza – AS Roma 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Caldirola (39.) ill. El Shaarawy (24.)
Sárga lap: Palladino (35.), Ciurria (43.), Izzo (90.), Pessina (90+2.) ill. Mourinho (35.), Cristante (53.), Pellegrini (58.), Celik (90+1.), Dybala (90+3.)
Kiállítás: – ill. Celik (90+5.)

SS Lazio – Sassuolo:

Több helyzete volt az első félidőben a Laziónak, és a 7. percben már be is találtak Immobile révén, azonban les miatt érvénytelenítették les miatt. Az olasz csatár a 13. percben ismét próbálkozott egy lövéssel, de ezt a kapus bravúrral védte, ám egy perccel később már érkezett a hazaiak vezető találata: Felipe Anderson került ígéretes helyzetbe egy briliáns passznak köszönhetően, majd a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. A hosszabbításban közel járt az egyenlítéshez a Sassuolo, amikor Frattesi találta el a felső lécet.

A második félidő kiegyenlítettebb volt, fel is jött kicsit a Sassuolo, de egy 71. perces ziccert kivéve nem volt igazán nagy helyzetük. Ekkor Berardi várta a labdát a tizenhatoson és kapásból lőtt a jobb alsó sarok irányába, azonban a kapus remek mozdulattal védeni tudott. A 76. percben egy tizenhatoson belüli kezezés miatt reklamálta a hazaiak, de nem kaptak tizenegyest. Parázs hangulatú mérkőzés volt, ahol csak úgy záporoztak a sárgák, és a 92. percben egy újabb góllal lezárta a Lazio a mérkőzést: Zaccagni tette Basic elé a labdát, ő pedig bepasszolta azt az üres kapuba.

SS Lazio – Sassuolo 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Felipe Anderson (14.), Basic (90+2) ill. –
Sárga lap: Luis Alberto (40.), Marusic (62.), Lazzari (84.) ill. Lauriente (27.), Dionisi (34.), Berardi (41.), Tressoldi (51.), Zortea (60.), Toljan (82.)
Kiállítás: – ill. –

A Serie A 33. fordulójának eddigi eredményei és további programja

Szerda:
Atalanta – Spezia 3-2
Juventus – Lecce 2-1
Salernitana – Fiorentina 3-3
Sampdoria – Torino 0-2
AC Milan – Cremonese 1-1
Lazio – Sassuolo 2-0
Monza – AS Roma 1-1
Hellas Verona – Inter 0-6

Csütörtök:
20:45 Empoli – Bologna
20:45 Udinese – Napoli (tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása: