Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: négy nyeretlen bajnoki után győzött ismét a Juventus – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétközi, 33. fordulójának szerdai kora esti mérkőzései között a Juventus és az Atalanta is hazai környezetben lépett pályára…

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Az elmúlt négy fordulóban nyeretlen Juventus 2-1-es győzelmet aratott a Lecce ellen.  A vendégek hamar ráijeszthettek volna a torinóiakra, azonban Ceesay korai gólját les miatt érvénytelenítették. Az első negyedóra végén a Juventus magához ragadta az előnyt, Leandro Parades egy jó húsz méterről elvégzett szabadrúgásból szerezte meg első gólját az olasz rekordbajnok színeiben. Tíz perccel később tovább növelhették volna előnyüket, azonban Miretti találatát a videobíró ugyancsak érvénytelenítette. Az első félidő utolsó tíz percében előbb a Lecce büntetőhöz jutott, melyet Assan Ceesay értékesíttt, majd pár perccel később Kostic balról érkező bejátszását honfitársa, Dusan Vlahovic váltotta kapásból gólra egy remek átlövésből. A szünet után akár tovább növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Miretti nagy lehetősége kihasználatlanul maradt. Bár a Lecce többet támadott a második játékrészben, kevés érdemi lehetőséget tudott kialakítani Szczesny kapuja előtt, így a Juventus magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

Juventus – Lecce 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Paredes (15.), Vlahovic (41.), ill. Ceesay (36. – büntetőből)

 

Az Atalanta talán a vártnál jobban megszenvedett az utolsó bennmaradó helyet elfoglaló Speziával, de 3-2-re győzött hazai környezetben. Az esélyesebb bergamóiak hiába kezdték rámenősen a találkozót, az első negyedóra végeztével a Spezia góllal fejezett be egy ellentámadást, miután S. Bastoni kiugratásából Emmanuel Gyasi lőtt közelről Musso ketrecébe. Az Atalanta becsülettel rohamozott az egyenlítésért és újabb negyedóra elteltével megérkezett a válasz, amikor egy szöglet utáni rövid felszabadítást követően Marten de Roon tűzött egy kemény átlövést a kapuba a büntetőterület előteréből. Az első játékrész végeztével a csapatok 1-1-es állással mehettek a pihenőre. A térfélcsere után az Atalanta az első kísértetiesen hasonló góllal vette át a vezetést, miután a rövid felszabadítást követően a múlt fordulóban is eredményes Davide Zappacosta lőtt a hálóba. Néhány perccel később a hazai gárda újból eredményes volt, méghozzá harmadszor is egy szöglet után találtak be, a lecsorgó labdát Luis Muriel pofozta a Spezia ketrecébe. A játékrész derekánál a vendégek közelebb zárkóztak, egy kontra végén Shomurodov bejátszásából Mehdi Bourabia tudott eredményes lenni. Egy gólnál közelebb viszont nem jöttek, a Nerazzurri a 3-2-es vezetését megtartotta a lefújásig, a három ponttal pedig jelen állás szerint felkapaszkodott a negyedik helyre.

Atalanta – Spezia 3-2 (1-1)
Gólszerzők: De Roon (32.), Zappacosta (48.), Muriel (54.), ill. Gyasi (18.), Bourabia (64.)

 

A Serie A 33. fordulójának eddigi eredményei és további programja

Szerda:
Atalanta – Spezia 3-2
Juventus – Lecce 2-1
Salernitana – Fiorentina 3-3
Sampdoria – Torino 0-2
21:00 AC Milan – Cremonese (tv: Sport 1)
21:00 Lazio – Sassuolo
21:00 Monza – AS Roma
21:00 Hellas Verona – Inter (tv: Sport 2)

Csütörtök:
20:45 Empoli – Bologna
20:45 Udinese – Napoli (tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása