Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiütéses győzelmet aratott az Atlético Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 33. fordulójának szerdai játéknapjának egyik késő esti mérkőzésén az Atlético Madrid annak tudatában lépett pályára, hogy ha nyer, akkor megelőzi a Real Madridot. 

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

A Matracosok korán vezetést szereztek, a 2. perc elején Carrasco kavarta meg a vendég védelmet a 16-oson belül, majd letette lövőre Griezmannak, aki remekül lőtte ki a bal alsót (1-0). A következő komolyabb lehetőség a 27. percben volt és abból is gól született. Ezúttal is Griezmann jegyezte a találatot, a francia csatár Lemarral kényszerítőzött a Cádiz 16-osán belül, majd a visszakapott labdát gyönyörűen elrúgta a jobb alsó sarokba (2-0). Az első játékrészben Morata találhatott volna még be, de csak a felső kapufát találta el, viszont így is magabiztos, kétgólos előnnyel mehetett szünetre az Atlético Madrid.

A második félidő elején azonban összejött a gól Moratának, egy gyors akció végén Hermoso tálalt a spanyol támadó elé, ő pedig közelről bevette a Cádiz kapuját (3-0). Az 57. percben Carrasco is eredményes tudott lenni, a belga szélső egy büntetőt tudott értékesíteni (4-0). A 72. percben egy szép akció végén szépítenek a vendégek Choco Lozano nagyon gyönyörű találatával, a hondurasi támadó távolról pókhálózta ki a balfelső sarkot (4-1). Mindössze egy perc elteltével azonban jött is az újabb Atleti gól két argentin világbajnok összjátékából, De Paul adott remek labdát Molinának, a jobbhátvéd pedig nagyon higgadt tudott maradni a befejezésnél (5-1). Az Atlético Madrid a győzelemnek köszönhetően megelőzte a Real Madridot, és feljött a bajnokságban a második helyre, míg a Cádiz egyetlen pontra van a kiesést érő 18. pozíciótól.

Atlético Madrid – Cádiz 5-1 (2-0)
Helyszín: Metropolitano Stadium (Madrid), Vezette: C. S. Grado
Gólszerzők: Griezmann (2., 27.), Morata (49.), Carrasco (57. – büntetőből), Molina (73.) ill. Lozano (72.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 33. forduló eredményei és további programja:
Kedd:
Almería – Elche 2-1
Barcelona – Osasuna 1-0
Real Sociedad – Real Madrid 2-0

Szerda:
Valencia – Villarreal 1-1
Atletico Madrid – Cádiz 5-1
Getafe – Celta Vigo 1-0

Csütörtök:
19:30 Girona – Mallorca
19:30 Sevilla – Espanyol (Tv: Spíler 2)
22:00 Athletic Bilbao – Real Betis (Tv: Spíler 2)
22:00 Rayo Vallecano – Real Valladolid

A bajnokság aktuális állása: