Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: utolsó pillanatban értékesített büntetővel verte a Brighton a Manchester Unitedet! – videóval

A Brighton és a Manchester United összecsapásával zárult a csütörtöki játéknapon az angol bajnokság (Premier League) 28. fordulójából elhalasztott mérkőzések bepótlása.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Rendkívül intenzíven kezdték a mérkőzést a csapatok, ugyanis már a 2. percben előnybe kerülhettek volna a „Vörös Ördögök”, miután Bruno Fernandes kiugratásával Antony tudott kapura törni, de a brazil támadó lövése kevéssel a kapu mellett hagyta el a játékteret. Nem sokkal később Lindelöf eladott labdájával mehetett a kapusra Mitoma, azonban kilőtte David de Geát, akit ezt követően hosszú percekig kellett ápolni. A 13. minutumban ismét Mitoma okozott gondot a vendégek védőinek, de a 6-7 méterről leadott kísérlete elcsorgott a kapufa mellett. A 20. percben újból Antony járt közel a gólszerzéshez, aki 7-8 méterről ezúttal a rövid alsót célozta meg, ám végül egy kevéssel célt tévesztett. Nem sokkal később egy beívelés után Casemiro fejese okozott riadalmat a hazai szurkolók körében, de a próbálkozása kevéssel elszállt a léc felett. Újabb két perc elteltével viszont már Steele bravúrjára volt szükség, akinek Rashford közeli lövését kellett szögletre ütnie. A játékrész utolsó harmadában már inkább a Brighton akarata érvényesült, de a legnagyobb helyzet így is a vendégek előtt alakult ki: a 39. percben Shaw passza után Martial ugorhatott ki ziccerben, de a középre tartó lövését fogni tudta Steele, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első felében is egyértelműen a Brighton irányította a játékot, de igazán nagy lehetőségeket nem tudtak kialakítani a United kapuja előtt. A “Vörös Ördögök2 első komoly helyzetére a 68. percig kellett várni, amikor Fernandes lövését tolta nagy bravúrral oldalra Steele. A 74. minutumban Casemiro eresztett meg egy bombát 18 méterről, a próbálkozása azonban kevéssel a kapu felett szállt el. A 90. percben a Brighton járt nagyon közel ahhoz, hogy bevigyék a győzelmet érő találatot, ám Mac Allister távoli bombáját nagy bravúrral szögletre ütötte de Gea. A ráadásban még Estupinan tesztelte egy távoli bombával a United kapusát, ám ő sem tudott túljárni a hálóőr eszén. Az utolsó pillanatokban össztűz alá fogta a United kapuját a Brighton, és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a 97. percben büntetőhöz jutott a hazai gárda! A labda mögé Mac Allister állt oda, aki a 99. percben kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult, 1-0!  A Brighton ezzel otthon tartotta mind a három pontot, és nagy lépést tettek afelé, hogy jövőre a nemzetközi porondon is szerepelhessenek.

Brighton – Manchester United 1-0 (0-0)
Helyszín:
Amex Stadion Vezette: A. Marriner
Gólszerző:
Mac Allister (90+9. – büntető) ill.-
Sárga lapok: Webster (52.), Dunk (70.), Colwill (77.), Caicedo (87.) ill. Casemiro (44.), Dalot (59.), Antony (69.), Shaw (90+4.)
Kiállítás:ill.-

Brighton: Steele – Estupinan, Dunk, Webster, Caicedo – Mac Allister, Gilmour (Colwill 75.) – Mitoma, Buonanotte (March 63.), Enciso – Welbeck (Undav 75.) Vezetőedző: Roberto De Zerbi

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, Dalot – Casemiro, Fred (Sabitzer 76.) – Antony (Sancho 76.), Fernandes, Rashford – Martial (Weghorst 84.) Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés összefoglalója:

A 28. fordulóból bepótolt mérkőzések eredményei:

Szerda:
Liverpool – Fulham 1-0
Manchester City – West Ham United 3-0

Csütörtök:
Brighton – Manchester United 1-0

A bajnokság aktuális állása: