Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sam Allardyce: “Guardiolának, Kloppnak és Artetának sincs nagyobb futballtudása nálam!”

Meglepő nyilatkozattal indította leedsi pályafutását a frissen kinevezett Sam Allardyce, aki szerint nincs nála jobb menedzser az angol élvonalban.

(Photo by Andy Rain – Pool/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a Leeds United vezetősége az utolsó 4 mérkőzésre Sam Allardycet bízta meg azzal, hogy az élvonalban tartsa a csapatot. A 68 éves tréner komoly tapasztalattal rendelkezik, hiszen összességében ez már a 11. klubja lesz Angliában, de talán mindenkit megdöbbentett azzal, amit az első sajtótájékoztatóján mondott a Leeds edzőjeként:

Talán 68 éves vagyok, és örgenek nézek ki, de senkinek sincs nagyobb futballtudása nálam. Guardiolának, Kloppnak, vagy épp Artetának se. Mind ugyanazon a szinten állnak, mint én, ők csinálják a saját dolgukat, én pedig az enyémet. Nem mondom, hogy jobb vagyok náluk, de egy szinten állok velük.

A Leedsnek nagy szüksége is lesz az Allardyce által emlegetett komoly tudására, hiszen jelenleg a 17. helyen áll a csapat, 34 forduló alatt 30 pontot gyűjtve, és mindössze jobb gólarányuknak köszönhetően előzik meg a Nottingham Forestet. Az utolsó 4 fordulóban Allardycenak olyan csapatok ellen kell bizonyítania, mint a Manchester City (idegenben), a Newcastle United (otthon), a West Ham United (i.), illetve a Tottenham (o.).