Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest-Ferencváros: fegyelmi eljárások a derbi után

A Ferencváros 3-2-re diadalmaskodott az Újpest ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 29. fordulójának legnagyobb rangadóján…

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a hétfői Újpest-Ferencváros bajnoki mérkőzés kapcsán mindkét klubbal szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el.

Az MLSZ honlapján szerdán megjelent közlés szerint az eljárást “a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért” indították. Az Újpest esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, tárgyak bedobálása, konkrét személy szidalmazása és az ellenfelet sértő molinók kihelyezése miatt, míg az FTC esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, mérkőzés megszakítását eredményező magatartás elkövetése, pirotechnikai eszközök használata, konkrét személy szidalmazása és ellenfelet sértő molinók kihelyezése miatt indult eljárás.

Továbbá a Ferencváros fiatal játékosa, Lisztes Krisztián ellen is fegyelmi eljárást indítottak, mivel a lefújás után  átvett egy pirotechnikai eszközt az egyik szurkolótól, amivel belépett a pályára. Ezzel pedig a Fegyelmi Bizottság szerint fegyelmi vétséget követett el.