Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A nyakánál fogva rángatták a magyar kapust Görögországban

A görög bajnokság (Szuperliga) elmúlt hétvégi fordulójában botrányos körülmények közepette fejeződött be a Lamia és a Levadiakosz alsóházi összecsapása…

Az alsóházi rájátszásban rendezett mérkőzés hajrájában dulakodás történt a pályán, amely során a hazaiak egyik biztonsági főnöke beszaladt a pályára, torkon ragadta a Levadiakosz magyar kapusát, Gróf Dávidot, aki a földre esett. A korábbi kispesti kapus a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a történtekről:

“Onnan kezdeném a történetet, hogy a felfokozott hangulatú meccsen egygólos vezetésünk birtokában nem mindig kapkodtam el a kirúgást, ilyen azért már előfordult a futballtörténelemben. Játszottam az idővel, a nyolcvanadik perc környékén pedig ápolást kértem, valóban fájt a lábam. Leültem a földre, az ellenfél csatára pedig próbált felrángatni, miközben vártam a masszőrünket. Folytatódott a játék, majd a 93. percben a korábbi Manchester United- és CSZKA Moszkva-játékos, Zoran Tosics egyenlített, az egyik védőnkön megpattant a labda, nem háríthattam. Ezután három Lamia-játékos előttem ugrálva örült, én meg szóltam, hogy ez így nem korrekt, menjenek arrébb. Hirtelen megjelent – mint utóbb kiderült – a hazai klub egyik biztonsági főnöke, aki torkon ragadott, s a földre lökött. Az úriember állítólag nemhogy a pályán, mellette sem lehetett volna, semmilyen listán nem szerepelt a neve. De egy pillanatra sem adtam fel: a szemem előtt az lebegett, hogy még hátravan néhány perc, akár nyerhetünk is, sajnos nem sikerült. Nagy visszhangot váltott ki az eset Görögországban, feljelentés követte, reméljük, számunkra kedvező ítélet születik.”

Jelen állás szerint az utolsó forduló előtt a Levadiakosz kiesett a bajnokságból, de amennyiben az említett szabálytalanságok bizonyosságot nyernek és 3-0-val megkapják a múlt hétvégi meccs három pontját, még lehet esély a bennmaradás kiharcolására.

“Ezért is vesszük komolyan a vasárnapi záró mérkőzésünket, mindenképpen nyernünk kell! Persze a csapat neve mellett álló pontszám sohasem hazudik, de bántó, hogy bár az utóbbi hét bajnokin kétszer nyertünk és ötször ikszeltünk, az utolsó helyen szerénykedünk. Ha az öt ikszes mérkőzésből csak kettőt megnyerünk, bent maradó helyen állnánk. Külön bosszantó, hogy négy bajnokin is a nyolcvanadik perc után egyenlített az ellenfél: a Panetolikosz a 99. percben kapott ellenünk tizenegyest, amiből egyenlített, pedig a játékvezető hét percet hosszabbított” – tette hozzá Gróf.

“A legkevésbé sem bántuk meg a családdal, hogy februárban Görögországba szerződtem: tíz meccsen védhettem az erős görög első osztályban, jól is ment, a Lamia ellen tizenegyest védtem, s hozzásegíthettem a klubot a hétmeccses veretlenségi sorozathoz, amely a hétvégén még hosszabbra nyúlhat. A visszajelzések alapján megszerettek, a görög emberek támogatók és kedvesek, a pályán pedig több védésem után lapogatták a hátamat, jólesett. Meglátjuk, mit hoz a jövő, egyelőre csak egy feladatra összepontosítok: meg kell nyernünk a szombati mérkőzést!” – említette a 34 éves kapus a jövőjéről.