Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: ismét edzésbe állt Manuel Neuer!

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese hivatalos oldalán beszámolt arról, hogy hosszú sérülése után ismét edzésbe állt Manuel Neuer.

(Photo by Dennis Bresser/Soccrates/Getty Images)

Mint ismert, Manuel Neuer azt követően utazott el síelni, hogy a német válogatott búcsúzott a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében. A hálóőrnek azonban síelés közben eltört a lábszárcsontja, ami után úgy tűnt, hogy ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára klubcsapata mezében. A német rekordbajnok alakulat azonban már a mai nap folyamán tett egy bejelentést a közösségi oldalán, amiből kiderült, hogy Neuer megkezdte az edzéseket. A világbajnok játékost a síbalesete után többen is éles kritikákkal illették, többek között Lothar Matthaus szerint is rendkívül felelőtlenül cselekedett. Neuer sérülése óta pedig nagyon sokminden megváltozott a Bayern háza táján: egyrészt Julian Nagelsmannt Thomas Tuchel váltotta a kispadon, másrészt a csapat azóta búcsúzott a BL-től és a Német Kupától is, illetve Neuer kapusedzőjét, és egyik legjobb barátját Toni Tapalovicot is menesztették.

Mindezen felül pedig Neuer megkapta a nyakába Yann Sommert, a Bundesliga egyik legjobb kapusát, akinek a következő két szezonra is érvényes szerződése van a Bayernnel. A müncheni alakulat a közleményében azt pontosan nem hozta nyilvánosságra, hogy Neuer pontosan mikor léphet pályára.