Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Clausura Playoff: a Tigres kétgólos hátrányból fordította meg a bajnoki döntőt – videóval

A gól nélküli első mérkőzés után hétfőre virradóra rendezték a mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájában a rájátszás döntőjének visszavágóját a Chivas Guadalajara és a Tigres UANL között…

(Photo by Refugio Ruiz/Getty Images)

Drámai körülmények között a Tigres UANL szerezte meg a mexikói Clausura bajnoki címét, miután 2-2-es döntetlen után hosszabbításban a monterrey-iek diadalmaskodtak 3-2-re a Chivas Guadalajara otthonában.

Ugyan a Tigres kezdeményezőbben indította a találkozót, a Chivas gyakorlatilag az első helyzetét gólra váltotta, miután Roberto Alvarado jobbról betört a tizenhatoson belülre és remekül kilőtte a hosszú sarkot. A bekapott gól ellenére tovább támadtak a vendégek és újabb lehetőségeket tudtak kialakítani, a próbálkozások azonban rendre elkerülték a Chivas kapuját. Tíz perccel az első gól után a másodikat is megszerezte a hazai gárda, Alvarado szögletét a kapu elé berobbanó Victor Guzmán továbbította a hálóba. 0-2 után a Tigres játékosai egyre dühösebek voltak, de rendíthetetlenül mentek előre és igyekeztek felzárkózni, az első félidő végéig azonban nem történt változás. A szünet után is a vendégek nyomtak a felzárkózás érdekében, de a Chivas magabiztosan verte vissza a támadásokat. A második játékrész derekánál Briseno kezezése miatt tizenegyeshez jutott a Tigres, melyet André-Pierre Gignac nagy erővel bombázott a hálóba. Vérszemet kaptak a vendégek, és több újabb kimaradt lehetőség után a 72. percben kiegyenlítettek, amikor Aquino kapu elé ívelt labdáját a playoff hőse, Sebastián Córdova fejelte be közelről. Újra fej-fej mellett álltak a csapatok és ismét sürgősebb lett a hazaiaknak, akik több veszélyes helyzetet is kialakítottak Guzmán ketrece előtt, de a Tigres kapusa remek védéseket mutatott be. A 90 perc 2-2-vel végződött, túlórába torkolott a döntőbe.

A kétszer 15 perces hosszabbítás első félidejében a Tigresnek voltak nagyobb helyzetei, a legnagyobb gólszerzési lehetőség alkalmával azonban Jiménez egymás után két kísérletet is hatástalanított, a harmadikat pedig blokkolták. A fordulás után egy szöglet után a Tigres bevitte a mindent eldöntő találatot, miután a sokadik ismétlést Guido Pizarro fejelte az ötösön kívülről a hálóba. A hajrá feszült hangulatban telt, a vendégeknél Córdova, a hazaiaknál Sepulveda hagyta el idő előtt a játékteret, de az eredmény már nem változott.

A Tigres története során nyolcadik alkalommal lett bajnok, a 2019-es Clausura megnyerése után először diadalmaskodott újra.

Chivas Guadalajara – Tigres UANL 2-3 (2-0, 2-2, 2-2, 2-3) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Alvarado (11.), V. Guzmán (20.), ill. Gignac (65. – büntetőből), Córdova (72.), G. Pizarro (110.)
Kiállítva: Sepulveda (120+3.), ill. Córdova (117.)

 

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, az elődöntő eredményei:

Első mérkőzések:
Tigres UANL – Monterrey 1-1
Chivas Guadalajara – Club América 0-1

Visszavágók:
Monterrey – Tigres UANL 0-1
Club América – Chivas Guadalajara 1-3

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, a negyeddöntő eredményei:

Első mérkőzések:
Santos Laguna – Monterrey 0-0
Atlético San Luís – Club América 1-3
Tigres UANL – Deportivo Toluca 4-1

Atlas Guadalajara – Chivas Guadalajara 1-0

Visszavágók:
Monterrey – Santos Laguna 2-0
Club América – Atlético San Luís 1-2
Deportivo Toluca – Tigres UANL 3-1
Chivas Guadalajara – Atlas Guadalajara 1-0