Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Lionel Messi távozik az idény végén! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain együttese hivatalos közleményben bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól a hétszeres aranylabdás, Lionel Messi.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Sergio Ramos után újabb sztárjátékosa távozását jelentette be 24 órán belül a Paris Saint-Germain együttese. A párizsi sztáralakulat ugyanis közvetlenül a Clermont elleni idényzáró meccs előtt tette közzé hivatalos közösségi oldalán, hogy Lionel Messi is távozik az idény végén a csapattól. Összességében ez a bejelentés már hosszú ideje köztudott volt, pár nappal ezelőtt pedig maga Christophe Galtier, a PSG menedzsere is elismerte, hogy Messi most fog utoljára pályára lépni a PSG mezében, de a klub részéről egészen eddig nem történt semmilyen bejelentés az argentin klasszist illetően.

Lionel Messi két évvel ezelőtt írt alá a PSG együtteséhez, ahol nem sikerült túl jól az első szezonja, de összességében így is – a Clermont elleni találkozót nem beleszámolva – 74 mérkőzésen eljutott 32 gólig és 35 gólpasszig. A francia klubbal csapatszinten két bajnoki címet, illetve egy Szuperkupa sikert ért el, míg egyénileg az itt eltöltött két éve alatt nyerte meg az argentin válogatottal a világbajnokságot, és kapta meg a 7. aranylabdáját.