Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: “Maldini kirúgása a klub iránti tisztelet hiánya”

Ahogyan arról beszámoltunk, a napokban az AC Milan vezetősége elbocsátotta a klub legendás alakját, a technikai igazgatóként tevékenykedő Paolo Maldinit…

(Photo by Claudio Villa/AC Milan via Getty Images)

A Real Madrid vezetőedzője, az AC Milanhoz ugyancsak ezer szállal kötődő Carlo Ancelotti az Il Giornale nevű lap kérdésére beszélt Paolo Maldini menesztéséről:

“Madridban megtanultam, hogy a klub történelmét mindig tisztelni kell. A Realnál Di Stefanót, Amanciót, Gentót és Puskást exkluzív értékekként tartják számon, a mai napig mély tisztelettel viszonyulunk hozzájuk. Ahhoz, hogy a történelmet a legmagasabb szinten megőrizzük, meg kell védenünk a múlt emlékeit. Ami Maldinival történt, az egyértelműen jelzi a történelemmel kapcsolatos kultúra, valamint a Milan hagyományai iránt tanúsított tisztelet teljes hiányát. Ha azt mondjuk, hogy csupán a történelemmel nem lehet sikereket elérni, akkor azt is hozzá kell tenni, hogy a történelem az, ami megtanítja nekünk a győzelem mikéntjét.”

A 63 éves olasz tréner maximálisan kiállt egykori csapattársa, későbbi tanítványa mellett és nem tartja helyes döntésnek a vezetőség részéről Maldini kirúgását:

“Azok a klubok, amelyek az üzleti érdekeket a sport szellemisége fölé helyezik, kudarcra vannak ítélve. Azt megértem, hogy mecénásnak lenni már nem ugyanolyan, mint korábban, de a profit ész nélküli hajszolása továbbra is egy negatív jelenség” – vonta le a következtetést a sikeredző.