Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carlos Tévez szerint Messi a lehető legjobb döntést hozta

Miután Lionel Messi az Inter Miamiban folytatja pályafutását, egyre többen mondják el véleményüket az argentin klasszis választásával kapcsolatban…

(Matias J. Ocner/Miami Herald/Tribune News Service via Getty Images)

Az argentinok egykori klasszis támadója, Carlos Tévez az ESPN-nek mondta el meglátásait arról, hogy Lionel Messi a közelmúltban bejelentette, az MLS-ben szereplő Inter Miamiban folytatja pályafutását:

“Nála jobban senki sem sajnálja, hogy nem tudott visszatérni a Barcelonához. Átláatta, hogy mi a helyzet és még időben döntött. Nem akart azért visszatérni Barcelonába, hogy a csapattársait eladják és csökkentsék a fizetéseiket cask miatta, mert akkor újra ő lenne a rosszfiú csapatnál. Szerintem nem tett meg mindent a Barcelona, hogy visszahozza őt. Leo imádja az Egyesült Államokat, régóta hajlott már erre, hogy az európai pályafutása végén ott játsszon. Szerintem ez volt a legjobb döntés, amit tett. Ha már a Barcelona nem jött össze, nem akart másik csapatban játszani Európában, ezért meghozta ezt a döntést.”

A 35 éves argentin klasszis másfél évtized után hagyta el a Barcelonát, és szerződött 2021 nyarán a Paris Saint-Germainhez. Messi addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében.

“Ha a pénzen múlt volna a döntésem, Szaúd-Arábiába mentem volna. Nagyon sok pénzt ajánlottak nekem, de nem ez volt a lényeg. Az igazság az, hogy kicsit sem ez alapján hoztam meg a döntésem. Több európai csapattól is kaptam ajánlatot, de ahogy már mondtam, csak a Barcához szerettem volna igazolni, ha itt maradok. Így, hogy az nem jött össze, kipróbálok valami újat Miamiban” – szögezte le korábban Messi.