Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Leipzig fizetésemeléssel marasztalná Szoboszlait – sajtóhír

Ugyan már hetek óta téma a klubváltása, az is elképzelhető, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya maradni fog jelenlegi kenyéradójánál…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

A Leipziger Volkszeitung információi szerint az RB Leipzig meg akarja hosszabbítani Szoboszlai Dominik 2026-ig érvényes szerződését, hogy a magyar középpályás a jelenleginél magasabb fizetésért további évekre kötelezze el magát a csapathoz.

Az elmúlt hetekben arról írt a nemzetközi sajtó, hogy a Premier League sztárcsapatai közül a Liverpool és a Newcastle United is komolyan érdeklődik Szoboszlai nyári megszerzése iránt, azonban a 70 millió eurós eladási árára eddig egyikük sem bólintott rá.

A 22 éves középpályás a Bundesliga elmúlt kiírásában 31 pályára lépés alatt hat gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott csapattársainak, míg minden sorozatot figyelembe véve 46 találkozón tíz találat és 13 előkészítés fűződött a nevéhez. A korábban a Red Bull Salzburgot erősítő Szoboszlai 2021 januárja óta 91 tétmérkőzésen lépett pályára az elmúlt bő két évben a Leipzigben.

Szoboszlai 2019 óta 30 alkalommal lépett pályára a magyar felnőtt válogatottban, ahol eddig hét gólt szerzett, és fiatal kora ellenére Szalai Ádám elköszönése óta a csapatkapitányi karszalagot is viselheti.