Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal pályázik a Juventus csillagára – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az Arsenal nyitott lenne a Juventus eladásra szánt erősségének megszerzésére a nyári átigazolási időszakban…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Ekrem Konur információi szerint az Arsenal együttese érdeklődik a Juventus kiválósága, Federico Chiesa megszerzése iránt. Az olasz sajtó szerint a nemzetközi kupaindulásról lemaradó torinóiak ezen a nyáron megválhatnak erősségüktől, ugyanakkor alaposan megkérhetik az árát, és akár 80-100 millió eurót is fizethetnek érte a vásárlója.

A 25 éves szélső 2020 őszén került a Juventushoz, először a Fiorentinától kölcsönben, majd később végleg megszerezték a játékjogát. Chiesa ez idő alatt 94 mérkőzésen 22 gólt szerzett a csapat színeiben, de menet közben súlyos térdszalag-szakadása miatt hosszabb időt kihagyni kényszerült. A 2022-2023-as szezont 33 pályára lépés alatt négy találattal fejezte be a hosszú kihagyása után.

Chiesa mindemellett alapembere volt Roberto Mancini 2021-ben Európa-bajnoki címet nyerő olasz válogatottjának. A Juventus üdvöskéje 2018 óta 40 pályára lépést vállalt az Azzurri színeiben.

A londoniak mindenek előtt arról szeretnének meggyőződni, hogy Chiesa térde valóban makulátlanul egészséges már, vagy továbbra is akadályozni fogja a kibonatkozását.