Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inzaghi: “A csalódásoktól nő nagyra az ember”

A Manchester City 1-0-ra győzött az Inter elleni döntőben, és története során először megnyerte a Bajnokok Ligáját…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi szomorú volt a vereség miatt, de nagyra értékelte csapata BL-döntőben nyújtott teljesítményét:

“Gratuláltam a játékosaimnak, nagyszerűek voltak, nagyszerűen játszottak. Elveszítettük azt a döntőt, amelyet mindenáron meg akartunk nyerni, de a játékosaim büszkék lehetnek magukra. Nem adnám oda a játékosaimat senkiért, ma mindenki, az egész világ láthatta, hogy miért mondok ilyet. Voltak hibáink, de büszkék lehetünk magunkra!”

“Joggal lehet sajnálni bennünket, a vereség a legrosszabb dolog a sportban. Remek meccset játszottunk, nem érdemeltük meg a vereséget. Megöleltem a játékosaimat, és az Inter-szurkolók is megérdemelnének egy ölelést. Voltak jó és rossz időszakaink, de mindig ott voltak mellettünk. Még mindig azon tűnődök, hogy mi miért történt az utolsó huszonöt percben. Valószínűleg minden meg volt írva előre: keresztléc, egy játékosban elakad a saját csapattársa fejese… Csodálatos utat tett meg a csapatom idáig. A City remekül futballozott, megérdemelte a sikereket, gratuláltam Pep Guardiolának, de azért várhattak volna még kicsit a BL-sikerrel. Ma este többet érdemeltünk, egyenrangú ellenfelek voltunk. Ilyen a labdarúgás, ezektől a csalódásoktól nő nagyra az ember. Ez a döntő lehet az üzemanyag a következő szezonra. A csapat bebizonyította, hogy képes a legmagasabb szinten játszani” – vélekedett az előző hét döntőjét csapataival megnyerő szakember.