Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török Kupa: Batshuayi duplájával diadalmaskodott a Fenerbahce – videóval

Vasárnap este Izmirben rendezték meg a Török Kupa 2022-2023-as kiírásának döntőjét a Fenerbahce és az Istanbul Basaksehir részvételével…

(Photo by Lokman Ä°lhan/Anadolu Agency via Getty Images)

A Fenerbahce két első félidei találattal 2-0-ra győzött a Török Kupa döntőjében az Istanbul Basaksehir ellen. A Fener semmit nem bízott a véletlenre és már az első percben megszerezte a vezetést, miután a tehetséges Arda Güler önzetlen kiugrásából Michy Batshuayi lépett ki, és a kapust kicselezve értékesítette a ziccert. A Basaksehir nehezen találta a ritmust, a Fener pedig további akciókat vezetett. Az első félóra végéhez közeledve a sárga-kékek újabb gólt szereztek, Willian Arao jobb oldali elfutását követően élesen a kapu elé passzolt, Michy Batshuayi pedig megelőzte Sengezer kapust és csak az üres kapuba kellett bepasszolni a játékszert. Az aktívabban és leginkább hatékonyabban futballozó Fenerbahce az első 45 perc végén kétgólos előny birtokában mehetett szünetre. A fordulás után sem változott a játék képe, ugyanis továbbra is Valenciáék játszottak veszélyesebben és közelebb voltak a harmadik gólhoz, mint az ellenfél a szépítéshez. A játékrész második felében a Basaksehir egyre több támadást vezetett a szépítés reményében, de kevés érdemi lehetőséget tudott kidolgozni, az eredmény pedig már nem változott.

A magyar válogatott hátvédje, Szalai Attila végig játszotta a mérkőzést a győztes csapatban.

A Fenerbahce története során hetedszer, 2013 óta először nyerte meg a Török Kupát, míg a Basaksehir fennállása harmadik kupadöntőjét is elvesztette.

Fenerbahce – Istanbul Basaksehir 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Batshuayi (1., 29.), ill.