Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmet írt a Manchester City argentin támadója

A Manchester City Bajnokok Ligája-győzelme egyúttal azt is jelentette, hogy a csapat argentin légiósa újabb trófeával gazdagodott…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

A Manchester City tavaly nyáron igazolt csatára, Julián Álvarez lett a labdarúgás történetének első argentin játékosa, aki a világbajnoki címet, a Copa Américát, a Libertadores-kupát és a Bajnokok Ligáját is elhódította. Korábban összesen négy brazil labdarúgó gyűjtötte be ezt a négy trófeát, név szerint Dida, Cafú, Roque Junior és Ronaldinho.

A 23 éves támadó tagja volt a River Plate 2018-as Libertadores-kupa-győztes csapatának, mellyel még bajnoki címet, kupát, szuperkupát és bajnokok kupáját is nyert argentínában. Hazája válogatottjával világbajnok, Copa-győztes és Finalissima-győztes lett, a City-vel pedig az angol bajnokság, az FA-kupa és a Bajnokok Ligája megnyerése által triplázott. Álvarez így a 2018 óta íródó profi pályafutása alatt már 12 trófeát nyert, többet, mint sokan egész pályafutásuk alatt.

A City üdvöskéje pályafutása során eddig 192 mérkőzésen lépett pályára a profik között, vagyis átlagosan minden 16. meccsén nyer egy trófeát a csapatával, ami szintén elképesztő számadat.

Álvarez az első európai szezonjában kiegészítő szerepet betöltve 49 mérkőzésen 17-szer volt eredményes, a PL-ben 31 pályára lépés alatt kilenc gólt szerzett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!