Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: nehéz mérkőzésekre készül a magyar válogatott

A magyar válogatott megkezdte a felkészülést a következő Európa-bajnoki selejtezőkre…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott részéről Lang Ádám szólalt meg a hétfői sajtótájékoztatón, aki a felkészülésről és a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkről tett említést:

“Az ellenfél játékstílusa is próbára tesz majd minket, és a játékosok karakterét, az esetleges bosszantásokat, provokációkat is kezelni kell, ezeknek nem szabad felülni, a saját játékunkat kell játszani, és a párharcokban fel kell venni a versenyt, ez szerintem meglesz.”

Arra a kérdésre, jelent-e a számára nagyobb felelősséget az, hogy ő az egyik legrutinosabb játékosa a válogatottnak, úgy reagált, ezt nem érzi: “Minden egyes alkalommal, amikor lehetőséget kapok, tudom, hogy ez mivel jár. Mindenkinek megvan a felelőssége. A kommunikációnak fontos szerepe van a pályán, ezt nevezem én felelősségnek. Igazi csapattá értünk, segítenünk kell a másikat, mindenféle apró részlet fontos lehet.”

Az Újpest szélsője, Csoboth Kevin elmondta, más úgy érkezni Telkibe a válogatotthoz, hogy már ismeri a közeget: “De most is az az érzésem, hogy nagyon jó hangulat van itt a válogatottnál, és ennek nagyon örülök. Bizakodva várom a mérkőzéseket” – jegyezte meg. A montenegróiak elleni, idegenbeli és a litvánokkal szembeni hazai mérkőzést illetően úgy fogalmazott, mindkettő keménynek ígérkezik.

“A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, természetesen nehéz lesz, de koncentráltsággal, odafigyeléssel meglehet a három pont” – vélte Csoboth.

A válogatott keret szinte teljes, egyedül Gazdag Dániel, a Philadelphia Union játékosa hiányzik, aki a hétvégi MLS-mérkőzése után lekéste a gépét, így csak kedden érkezik meg a többiekhez.

A magyar válogatott szombaton Montenegróban játszik Eb-selejtező mérkőzést, három nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja a litvánokat.

A magyar válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Szalai Gábor (Kecskemét)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (DVSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)