Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: távozik posztjáról a Fenerbahce vezetőedzője! – Hivatalos

A török bajnokságban szereplő Fenerbahce együttesének vezetőedzője, Jorge Jesus a Török Kupa megnyerése után bejelentette, hogy a jövőben már nem ő fogja irányítani a csapatot.

(Photo by Seskim Photo/MB Media/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a Fenerbahce gárdája tegnap története során 7. alkalommal hódította el a Török Kupát.  A finálé megnyerése után azonban Jorge Jesus, a csapat vezetőedzője bejelentette, hogy a jövőben már nem ő fogja irányítani a klubot:

A mai naptól nem én vagyok a Fenerbahce vezetőedzője. A döntésemet nem most hoztam meg, már néhány hete jeleztem a klub elnökének, hogy nem hosszabbítom meg az idény végén lejáró szerződésem, mert azt érzem, hogy új impulzusokra van szükségem. Egyelőre hazamegyek Portugáliába, és remélem, hogy teljesíteni tudom az álmomat.

A hírek szerint Jesus nagy álma az lehet, hogy szövetségi kapitányként dolgozzon, mivel ez korábban még sosem adatott meg számára. Egyes források arról számoltak be, hogy két nemzet kispadjára is esélyes a 68 éves szakember, az egyik Szaúd-Arábia, ahol azt várnák tőle, hogy kivezesse a válogatottat a 2026-os világbajnokságra, míg a másik nemzetként Brazíliát emlegették vele kapcsolatban.

Jorge Jesus összességében 1 szezont töltött a Fenerbahce kispadján, amellyel 52 mérkőzés alatt 35 győzelmet, 10 döntetlent és 7 vereséget könyvelhetett el. Irányításával a csapat megnyerte a Török Kupát, második helyen végzett a bajnokságban, míg az Európa-ligában a legjobb 16 között búcsúztak a későbbi győztes Sevillával szemben. Arról még nincs hír, hogy ki veszi át a portugál szakember helyét a Fenernél.