Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi elárulta, ott lesz-e a 2026-os világbajnokságon

A 2022-es világbajnokságot megnyerő argentin válogatott csapatkapitánya teljesnek érzi a karrierjét, hogy összejött számára a régóta vágyott vb-cím…

(Photo by Matias Baglietto/NurPhoto via Getty Images)

Az argentin válogatott klasszisa, Lionel Messi a csapat ázsiai edzőtáborában a TyC Sportsnak adott interjúban elárulta, nem tartja valószínűnek, hogy pályára fog lépni a nemzeti csapatban a 2026-os világbajnokságon:

“Biztosan ott leszek szurkolni a csapatnak a következő világbajnokságon, de nem hinném, hogy játékosként részt fogok venni. Nem tudom mit hoz a jövő, de nem hiszem, hogy meg fogom változtatni ezt a véleményemet. A hiányzó világbajnoki cím után elégedett és hálás vagyok azért a karrierért, amit elértem. Azt hiszem, az előző volt az utolsó világbajnokságom.”

A hétszeres Aranylabdás klasszis 35 évesen lett világbajnok, ebben a hónapban pedig a 36. születésnapját fogja ünnepelni. Korábbi bevallása szerint addig fog szerepelni a válogatottban, amíg jól érzi magát. A 2024 nyarán esedékes Copa América idején 37, a 2026-os vb alkalmával 39 esztendős lesz.

“Nem szeretnénk nyomást helyezni rá, a jövő évi Copa América már belátható távolságban van, a 2026-os vb előtt még jönnek a selejtezők. Lépésről lépésre haladunk, vb-címvédőként is tudjuk, hogy a kvalifikáció során a legjobb teljesítményre van szükség, ugyanakkor éhesek vagyunk a sikerre” – jegyezte meg Messivel kapcsolatban a közelmúltban az argentin labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio “Chiqui’ Tapia.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!