Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé levélben jelezte a távozási szándékát a PSG-nek – sajtóhír

Francia sajtóinformációk szerint a Paris Saint-Germain meghatározó játékosa jelezte a klubjának, hogy hamarosan el szeretné hagyni a csapatot…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A L’Équipe arról számolt be, hogy a hétfői délutáni órákban a csapat játékosa, Kylian Mbappé levélben tájékoztatta a Paris Saint-Germain vezetőségét arról, hogy nem kíván élni a 2024-ig érvényes szerződése egyéves opciójával, hanem jövő nyáron elhagyná a csapatot.

A francia lap szerint a PSG-t derült égből villámcsapásként érte Mbappé elhatározása, valósággal sokkolta őket az időzítése. A párizsiak semmiképpen sem szeretnének jövő nyáron ingyen megválni klasszis játékosuktól, így ha valóban nem tudják őt meggyőzni a maradásról, akkor még idén nyáron el kell adniuk őt – amennyiben találnák rá vevőt. Emlékezhetünk rá, hogy Mbappé tavaly nyáron hosszas huzavona végén hosszabbította meg a szerződését a francia klubnál, miután sokáig flörtölt a Real Madriddal, végül 2+1 éves megállapodást kötött akkor a PSG-vel, melyből a plusz egy évet nem szeretné érvényesíteni.

A 24 éves világbajnok klasszis 2017 óta erősíti a PSG-t, ez idő alatt Mbappé 260 tétmérkőzésen 212 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Amennyiben Mbappé távozik, a párizsi csapat komplett csatársorsa átalakulhat, hiszen szabadúszóként Lionel Messi is elhagyja a csapatot és jó esély mutatkozik arra, hogy idén nyáron Neymar is búcsút int a francia fővárosnak.