Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ellenlábas alapemberére csapott le a mexikói rekordbajnok – HIVATALOS

A mexikói bajnokság (Liga MX) rekorderének számító Club América a 2022-es Aperturát megnyerő Pachuca meghatározó játékosát szerződtette…

(Photo by Agustin Cuevas/Getty Images)

A mexikói Club América megerősítette, hogy szerződést kötött a bajnoki címért folyó versenyfutásban rendre riválisnak számító Pachuca válogatott védőjével, Kevin Álvarezzel.

A 24 esztendős jobbhátvéd a Los Tuzos saját nevelésű játékosa volt, a 2018-as debütálása óta több mint 150 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben. Álvarez fiatal kora ellenére évek óta alapembere volt csapatának, a Pachuca végső sikerével záruló 2022-es Apertura alapszakaszában 16 mérkőzésen öt gólpasszt adott és a rájátszásban is pályára lépett öt mérkőzésen. A legutóbbi kiírásban, a 2023-as Clausura során 16 bajnokin hátvéd létére háromszor volt eredményes.

Álvarez 2021 óta 13 találkozón viselhette a mexikói válogatott szerelését, tagja volt a 2022-es katari vb-n résztvevő csapatnak, nemrégiben pedig a Kamerun elleni felkészülési mérkőzésen az első gólját is megszerezte az El Tri színeiben.