Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kálváriájáról beszélt a magyar válogatott sérülékeny játékosa

Több mint fél éve folyamatos problémákkal küzdő a Bundesligában légióskodó magyar középpályás…

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

Az Union Berlin magyar válogatott középpályása, Schäfer András az M1 aktuális csatornának adott exkluzív interjúban elmondta, hogy a jobb lába sajkacsontjában alakult ki megint egy fáradásos törés, melyet június 1-jén műtöttek meg újra, ezúttal várhatóan hosszabb időt vesz igénybe a felépülése:

“Valószínűleg most még óvatosabb lesz mindenki, hiszen nem az a cél, hogy egy mérkőzésre valahogyan összedrótozzanak, hanem hogy a következő tizenöt évben futballozni tudjak.”

A 24 esztendős labdarúgót tavaly novemberben fáradásos törés miatt kellett megműteni, januárban térhetett vissza a pályára, azonban mindössze két találkozón játszott és máris újra problémákat tapasztalt, két hónapot ismét kihagyott. Schäfer az újabb kihagyás után a legutóbbi három meccsen ismét pályára lépett, kétszer csereként, legutóbb viszont kezdőként, ám kiderült, hogy sajnos továbbra sincs százszázalékos állapotban. A bajnokság utolsó fordulóiban már nem léphetett pályára, az orvosi vizsgálatokat követően pedig kiderült, hogy ismét műtétre szorul.

A berliniek középpályása a klub külön engedélyével Magyarországon végzi a rehabilitációt és várhatóan csak akkor tér majd vissza a klubhoz, amikor külön edzővel esetleg labdás edzéseket végezhet. Schäfer hozzátette, a szakmai stáb ugyanakkor arra kérte, hogy a nyári edzőtáborok során néhány napot töltsön együtt a csapattal, hogy összeismerkedjen az új társakkal, szokja a légkört.

Az Union Berlin története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy negyedik lett a Bundesligában, így a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet.

“Szerintem világszinten is páratlan dolog, hogy egy klub ilyen anyagi háttérrel és filozófiával ilyen sikereket érjen el. Szerencsésnek érzem magam, hogy itt játszhatok, a klub történetének legsikeresebb időszakában” – fogalmazott Schäfer.

A középpályás a sérülései ellenére is továbbra is rendkívüli bizalmat érez a klubvezetők és a szakmai stáb felől, és bízik benne, hogy a következő szezonban csapatával együtt a Bajnokok Ligájában is pályára léphet. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a magyar válogatott őszi Eb-selejtezőin sem lesz bevethető állapotban:

“Természetesen azon vagyok minden nap, hogy ez sikerüljön, de a legfontosabb, hogy a következő tíz év válogatottjában tudjak játszani. Már az is nagyon negatív, hogy háromszor ugyanúgy megsérültem, de egy negyedikből visszajönni már nagyon nehéz lenne, és ha ez így megy, akkor el kell gondolkodni” – tekintett előre.