Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé reagált a távozásával kapcsolatos pletykákra

Az elmúlt napokban a francia sajtóban ismét olyan hírek láttak meg napvilágot, hogy a Paris Sasint-Germain klasszisa elhagyhatja csapatát…

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A Paris Saint-Germain világbajnok klasszisa, Kylian Mbappé az AFP-nek adott nyilatkozatában megerősítette, hogy soha nem ígérte a klubnak, hogy megújítja az aktuális szerződését, a néhány nappal ezelőtti levelével csak nyomatékosította álláspontját:

“Sosem mondtam a klubnak, hogy újra hosszabbítok. A vezetőséget már 2022 júliusában értesítettem róla, hogy 2024 után nem írok alá újra, és ezt akkor el is fogadták.”

Emellett egy Twitter-bejegyzésben azonnali távozási szándékát hazugságnak nevezte: “Már mondtam, hogy a következő szezonban a PSG-ben játszom, ahol nagyon boldog vagyok.”

Mbappé tavaly nyáron hosszas huzavona végén hosszabbította meg a szerződését a francia klubnál, miután sokáig flörtölt a Real Madriddal, végül 2+1 éves megállapodást kötött akkor a PSG-vel, melyből a plusz egy évet nem szeretné érvényesíteni.

Az RMC Sport újságírója, Julien Laurens úgy tudja, a PSG 150 millió eurót kér Mbappé játékjogáért, akit a klub még idén nyáron el szeretne adni, hogy jövőre ne ingyen távozzon – annak ellenére, hogy a játékos állítása szerint erre a szezonra még szívesen maradna.

Ugyanakkor a Le Parisien biztosra veszi, hogy Mbappé kizárólag a Real Madridban szeretné folytatni pályafutását, bárhonnan is érkezzen érdeklődés iránta.

A 24 éves világbajnok klasszis 2017 óta erősíti a PSG-t, ez idő alatt Mbappé 260 tétmérkőzésen 212 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.