Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábia: CR üdvözölte Benzemáékat, izgatottan várva az új idényt!

Mint ismert, Karim Benzema után, szinte biztosra vehető, hogy Ngolo Kanté is Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását. A már tél óta az arab országban futballozó Cristiano Ronaldo üdvözölte a két klasszis érkezését, izgatottan tekintve a jövőbe.

(Photo by Mohammed Saad/Anadolu Agency via Getty Images)

 

Az Al-Nassr együttesében futballozó CR, csapatával éppen Benzema és Kanté leendő klubja, az Al-Ittihad mögött zárt másodikként a Pro League-ben, mégsem a rivalizálás oldaláról közelített meg a két klasszis érkezését.

“Egyáltalán nem lepődtem meg az átigazolási híreket hallva! Örülök, hogy mostanra a világ minden pontjáról figyelik a szaúdi bajnokságot. A bajnokság folyamatosan fejlődik, és az egyre több európai ligában játszó futballista érkezésével még erősebb lesz. Izgatottan várom a folytatást.” – idézi a goal.com a 38 esztendős portugál klasszist, aki fényes jövőt jósol a Szaúd-Arábiai bajnokságon keresztül az ország futballjának is… Annak az országnak, ahol szerinte egyetlen tényező lehet hatással az elején például Karim Benzemáék beilleszkedésére is.

“A legnagyobb különbség, amit tapasztaltam, az az elképesztő hőség. Itt (Szaúd-Arábiában) jóval később lehet edzeni, mint Európában, mindez egy teljesen új ritmust jelent, amihez alkalmazkodni kell.” – így CR.

“Azt hiszem mostanra sikeresen beilleszkedtem és alkalmazkodtam az új élethez. A szurkolók elképesztőek, hihetetlen, amilyen fogadtatásban részesítenek a mai napig. Minden bajnokság más, így az itteni is. Büszke vagyok arra, hogy három különböző ligában is sikeres tudtam lenni Európában. Rengeteg tapasztalattal magam mögött, a célom hasonló Szaúd-Arábiában is: sikeresnek lenni!” – tette hozzá az ötszörös Aranylabdás klasszis, aki januári érkezése óta 16 meccsen 14 gólt jegyzett (2 gólpassz mellett) a bajnokságban, amivel a góllövőlista ötödik helyére lépett elő – igaz lemaradt a bajnoki -és kupagyőzelemről is csapatával.