Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Argentína simán legyűrte Ausztráliát – videóval

A Nemzetek Ligája playoffon és Európa-bajnoki selejtezőkön kívül rendeztek barátságos mérkőzéseket is. Magyar idő szerint csütörtökön kora délután a világbajnok Argentína lépett pályára Ausztrália ellen.

(Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

A találkozót nagyon jól kezdték a dél-amerikaiak, ugyanis a 2. percben már meg is szerezték a vezetést. Lionel Messi kapott egy passzt 21-22 méterre a kaputól Enzo Fernándeztől, majd egy átvételt és egy lövőcselt követően gyönyörűen tekerte a játékszert a jobbfelsőbe a hétszeres aranylabdás támadó (1-0). A 28. percben megvolt az esélye kiegyenlíteni Ausztráliának, de Mitchell Duke lövését Emiliano Martínez bravúrral hárítani tudta. Az első játékrészben még Ángel Di Maríának volt esélye a gólszerzésre, azonban a rutinos támadó ígéretes helyről fölé lőtt.

A második félidő elején ismét Di María változtathatott volna az eredményen, viszont ezúttal hiába volt pontos a lövése, mert Mathew Ryan résen volt és védeni tudott. A 68. percben azonban csak összejött a második argentin gól, Lionel Messi és Rodrigo de Paul keverte meg az ausztrál védelem jobboldalát, majd utóbbi tekerte kiválóan a labdát a kapu elé, amire Germán Pezzella teljesen üresen érkezett és magabiztosan fejelt 6 méterről a kapuba (2-0). A hátralévő kicsivel több, mint 20 percben pedig már nem veszélyeztettek komolyabban a csapatok, így Argentína sima győzelmet aratott. 

Argentína – Ausztrália 2-0 (1-0)
Helyszín: Workers’ Stadion (Peking), Vezette: Ma Ning (kínai)
Gólszerzők: Messi (2.), Pezzella (68.)