Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: sima győzelemmel mutatkozott be Uruguay kispadján Marcelo Bielsa – videóval

A Nemzetek Ligája playoffon és Európa-bajnoki selejtezőkön kívül rendeztek barátságos mérkőzéseket is, ahol csütörtök éjszaka lépett pályára Uruguay hazai környezetben Nicaragua ellenében.

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

A dél-amerikai együttesnél debütált a kispadon Marcelo Bielsa, aki nem dolgozhatott teljes kerettel, azonban így is sima győzelmet aratott a csapata. Az argentin tréner ezzel lehetőséget tudott adni olyan játékosoknak, akik kevésbé voltak eddig reflektorfényben és egy gyengébb erőket képviselő válogatott ellen bizonyítottak is.

A vezetést korán megszerezték a hazaiak, a 8. percben Pellistri kapott remek indítást, majd a Manchester United játékosa kapásból visszatette a labdát az érkező Arezónak, a Penarol támadója pedig higgadtan értékesítette helyzetét (1-0). A 28. minutumban büntetőhöz jutott Uruguay, amelyhez Arezo állt oda, de nem sikerült a legjobban elvégezni a büntetőt, valamint Rodriguez kapus is érezte az irányt, így kapufára tudta ütni a labdát. A 37. percben Pellistri  vezetett végig egy kontratámadást, aminek a végén a lendületből érkező Zalazar elé tette a labdát, a Schalke középpályása pedig higgadtan belsővel tette a kapuba a labdát (2-0). Az uruguayi győzelem ugyan nem forgott egy percig sem veszélyben, de az 56. percben végleg eldőlt a találkozó sorsa, ugyanis egy remek labdajáratás végén a Mexikóban légióskodó Brian Rodriguez lőtt magabiztosan a rövid alsóba (3-0). A 82. percben Zalazar megszerzi második gólját, a Schalke labdarúgója egy gyönyörű gólt akasztott a vendégek kapujában jó 20-21 méterről (4-0). A nicaraguaiak a ráadásban legalább egy szépítőgólt tudtak szerezni, egy kapu elé tekert szabadrúgást Luis Fernando Colonel tudott a kapura csúsztatni, ami visszapattant a kapufáról, de szerencséjére pont vissza elé, így az üres kapuba belsőzte a játékszert (4-1).

Uruguay – Nicaragua 4-1 (2-0)
Helyszín: Estadio Centenario (Montevideo), Vezette: W. do Nascimento (brazil)
Gólszerzők: Arezo (8.), Zalazar (37., 82.), B. Rodriguez (56.) ill. L. Colonel (90+2.)