Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: megválni készülnek két korábbi kulcsembertől! – sajtóhír

A jelek szerint a Juventus együttesénél is komoly átalakulásokba vágnának a nyári átigazolási időszak alatt. Mindennek következménye lehet két korábbi kulcsember, Alex Sandro és Juan Cuadrado távozása is.

Fabrizio Romano értesülései szerint a már 35 esztendős Cuadradóval nem kíván hosszabbítani a Juve, így a 113-szoros kolumbiai válogatott, jobb oldali mindenes szabadon igazolható játékosként távozhat.

A harmincadik életévén már szintén túl járó Alex Sandro esetében a brazil játékosnak még egy év hátra lenne torinói szerződéséből, azonban Romano szerint a Juventusnál nem tartanának igényt a 40-szeres brazil válogatott balhátvédre, akivel közös megegyezéssel szerződést bontanának.

Juan Cuadrado és Alex Sandro távozása elsősorban a futballisták életkorát nézve érthető döntésnek tűnik, ugyanakkor figyelembe véve, hogy a mögöttünk hagyott szezonban mindketten alapemberei voltak az ‘ezer sebből vérző’ Juventusnak, a pótlásukat tekintve komoly űrt hagynának maguk után: Cuadrado 47, míg Alex Sandro 37 tétmérkőzésen szerepelt az elmúlt szezonban.

Az olasz sajtóban megjelentek szerint a Juvénál méltóképpen szeretnének elbúcsúzni a csapattal egyaránt, 5-szörös bajnok, 4-szeres Olasz Kupa-győztes és 2-szeres Olasz Szuperkupa-győztes párostól.

A Chelsea együttesétől a Juvéhoz első ízben 2015-ben kerülő Juan Cuadrado 314 találkozón lépett pályára a Juventus együttesében (24 gól és 65 gólpassz); míg az ugyanazon a nyáron az FC Porto-tól megvett Alex Sandro 309 alkalommal húzhatta magára a zebracsíkos mezt (15 gól és 33 gólpassz).